TEŠKA, ALI ZASLUŽENA POBEDA NA OTVARANJU SEZONE

Košarkašice Topolčanke nastavljaju gde su stale.

Na otvaranju sezone očekivao ih je najdalji put, ali sa tog puta vratile su se uzdignutih pesnica i ozarena lica. U jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici, veoma teškoj i zahtevnoj savladale su domaći Gimnazijalac sa 71:68. Istina, vodile su žuto – crne tokom cele utakmice 10-tak poena razlike, ali su domaće košarkašice nošene gromoglasnim navijanjem sa tribina malobrojne publike uspele u finišu susreta da priprete,ali ne i ugroze pobedu Topolčanke.

Topolčanka je maestralno otvorila utakmicu i prvu četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 26:13.

Prvi deo druge pripao je domaćinu,a finiš poluvremena našim devojkama,pa je rezultat na poluvremenu glasio 43:32 za naš tim.

Početak 2.poluvremena,tj. 3 četvrtina bila je preslikana igra iz prethodne. Početak je pripao Gimnazijalcu,a kraj Topolčanki.

U poslednjoj četvrtini do poslednja 3 minuta igralo se koš za koš,da bi na kraju naše devojke promašile nekoliko otvorenih šuteva što je generalno i bio problem tokom čitavog susreta,dok su domaće pogađale na drugoj strani i do kraja susreta pripretile, ali ne i ugrozile pobedu Topolčanke koja ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

U ekipi Topolčanke najefikasnija je bila Ivana Curaković sa 18 postignutih poena.U stopu ju je pratila Tamara Jokić sa 17,a ton igri davala je plejmejker Slađana Radulović koja je dirigovala igrom svog tima i pri tome ubacila 15 poena.Ne bi trebalo zanemariti ni učinak Danijele Grahovac koja je vodila žestoku borbu pod oba obruča,a uspela je da na svoj konto upiše 11 poena i 12 skokova.U domaćem timu ubedljivo najbolja Jana Dinić koja je ujedno bila i najefikasnija igračica susreta sa 21 poenom, inače igračica prvoligaša Studenta iz Niša koja na dvojnu registraciju nastupa za ekipu iz Pirota.

ŽKK Topolčanka se ujedno zahvaljuje rukovodstvu domaćina na ovom susretu na izuzetno toplom i srdačnom prijemu,fer i korektnoj odigranoj utakmici,uz obećanje da će im se revanširati istom merom kada ih ugoste u decembru mesecu.Zaista jedna lepa košarkaška priča.

Topolčanka u narednom kolu dočekuje ekipu Ljubovije. Taj susret je na programu u subotu 09.10.2021.god. a početak je zakazan za 16 h i 30 min.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *