Štefanek posetio sportske klubove u opštini Bačka Topola

Olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio je danas sportske klubove u Bačkoj Topoli i okolini i mladim sportistima uručio sportsku opremu.

 

Foto: SiStudio

 

Olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio je danas sportske klubove u Bačkoj Topoli i okolini i mladim sportistima uručio sportsku opremu.
Davor Štefanek, Goran Marinković, generalni sekretar SSS i domaćini Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine, i Ognjen Despotović, član Opštinskog veća za sport i omladinu, obišli su KK „Topola“, ŽOKK „Topolčanka“, FK „Proleter“ iz Njegoševa, FK „Tomislavci“ iz Tomislavaca, OK „Topola“ i OK „Panonija“.

 

Izvor: 024info.rs

 

Foto: SiStudio

 

Ekipa našeg portala obišla je školu fudbala FK Tomislavci gde se delegacija Sportskog saveza našla u poseti. U izjavi za naš portal Štefanek navodi:

 

„Sportski savez Srbije u poslednje četiri godine pokazuje solidarnost prema svim klubovima a pre svega u manjim sredinama koji imaju poteškoća. Ovo je jedna sitnica koju smo doneli, obišli smo dosta klubova u opštini Bačka Topola. Radimo ovo u svim opštinama, sada je na red došla i Bačka Topola. Kao predsednik Sportskog saveza smatram da ne treba biti privržen jednoj sredini već svima podjednako. Za sledeću godinu imam ideju da napravimo javne nabavke za svu decu, jer što se tiče fudbala nemaju svi roditelji novca za opremu a mi smo što se tiče toga uvek raspoloženi da pomognemo. Mandat mi ističe ove godine ja se nadam i drugom mandatu i da ću moći još više da pokažem zašto sam postavljen na čelo Sportskog saveza Srbije. Goran Marinković kao sekretar i ja smo pažnju posvetili više opština, obišli smo preko 180 opština u Srbiji. Smatram da je to izvanredan pokazatelj našeg rada. Najbitnije je da deci stvorimo uslove da treniraju i da stvaramo nove šampione“.

 

Foto: SiStudio

 

Zadovoljstvo nije krio ni predsednik FK Tomislavci, Mirko Spasojević:

 

„Utisci su fenomenalni. Ovo je prvi put da nam u posetu dolazi neko iz vrha Sportskog saveza. Izuzetno je značajno našoj deci da vide tako nešto.“

 

Takođe ističe:

 

„Klub ove godine obeležava 85 godina osnivanja. Jedini period kada nije funkcionisao je Drugi svetski rat. Postoji anegdota vezana za nastanak kluba. Navodno je prva lopta došla u selo tako što je ukradena od kluba iz Bačke Topole.“

 

Foto: Slaviša Vasiljević

 

Spasojević navodi i da škola fudbala funkcioniše odlično:

 

„Imamo trenutno vrlo dobru ekipu trenera. Ostvarili smo saradnju i sa FK Partizan, te nas uskoro očekuje dolazak njihovih trenera koji će raditi sa našom decom. Biće organizovana i utakmica gde ne naši mališani odmeriti snage sa klubom iz Beograda“.

 

Vanja Uzelac

 

2 komentara

  1. …… sta radis ti bre, pre 2 nedelja pustas tehno muziku i pravis zurku a sada se slikas sa decom i kao brines o sportu i deci. Jel ti to jug… i otpusteni policajac prca cuvaju ledja pa si zato tako hrabar? A vi ostali nadlezni organi do kada ce te da gledate i cutite i kao nista nerazumete? Da niste mozda u istom loncu? Hmmm???

     
  2. Još nekom je „veliki sporista“ zapao za oko. Gospodin je pozicijom u opštinskom veću dobio tezgu. A oči držimo zatvorene.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *