SREM TROJKAMA RAZBIO TOPOLU

U 15. kolu Prve srpske lige-sever košarkaši Topole su doživeli ubedljiv poraz na gostovanju u Sremskoj Mitrovici od 77:54 od ekipe Srema koja im se sa kamatom revanširala za poraz u Bačkoj Topoli u prvom delu prvenstva.

Ekipu Srema je tokom svih 40 minuta igre služio šut za tri poena, dok na drugoj strani Topolčani nisu postigli nijednu trojku u celom toku meča što se mora priznati čini mi se nikad nije desilo od kada je uveden šut za 3 poena početkom 80-tih godina prošlog veka. Tim Topole nije ličio na tim od pre samo nedelju dana kada su savladali favorita Mladost Veternik.

U ovom susretu su delovali bezvoljno, kao da su se pomirili sa porazom i pre samog početka utakmice. Prvo poluvreme domaćin je rešio u svoju korist 39:26, zahvaljujući mini serijama u finišu prve i druge četvrtine. Kada se očekivalo na startu drugih 20 minuta da Topola podigne svoj nivo igre, ekipa Srema je pogodila 4 vezane trojke i tako stekla ogroman i nedostižan kapital (62:37).

U poslednjem periodu igre trener Benčik šansu je pružio mlađim igračima koji su se takođe uklopili u sivilo cele ekipe. U pobedničkom timu najefikasniji su bili 40-godišnji veteran Đorđo Đorđić i Nanović sa 18 ubačenih poena, a trebalo bi spomenuti i mladog Stevića koji je imao nekoliko atraktivnih poteza i pred kojim je sigurno lepa košarkaška budućnost, dok su u ekipi Topole jedino Prlja i Vukolić bili dvocifreni sa 12 ubačenih poena.

U sledećem kolu košarkaši Topole na svom terenu dočekuju ekipu Kris Krosa iz Pančeva koju su savladali u prvom delu prvenstva u jednoj izuzetno uzbudljivoj i neizvesnoj završnici. Ovaj susret zakazan je za petak 08.02.2019. u 19h i 30 minuta u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“.

Autor Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *