SPEKTAKL ZA PUNE TRIBINE!

Ne dolazi velikan često u naš grad. Posle skoro 30 godina nekadašnji evropski prvak i najveće ime regiona, bar što se tiče ženske košarke, Crvena Zvezda biće gost u sredu 22. februara ekipi Topolčanke u okviru četvrtfinala Kupa Srbije.

Crvena Zvezda je apsolutni favorit, ne samo u ovoj utakmici već je i najveći favorit za osvajanje ovog trofeja koji nosi ime velikog čoveka i trenera za koji su vezani možda i najveći uspesi jugoslovenske ženske košarke, Milana Cige Vasojevića.

Poslednji put kada su crveno – bele gostovale u Bačkoj Topoli za beogradski tim su tada igrale Ana Joković, koja je danas u KSS glavna za žensku košarku i od kada je na toj funkciji ženska reprezentacija beleži izvanredne rezultate, redovan je učesnik velikih takmičenja sa kojih se vraćaju okićeni medaljama, a osvojena su i dva Evropska prvenstva. Potom legendarna reprezentativka Anđa Arbutina danas Šarenac, a veliku ulogu u tom timu imala je i naša Topolčanka Renata Kardoš danas Mužević koja danas živi i radi u Staroj Pazovi i vodi tim koji je pre nedelju dana gostovao u našem gradu.

Jedno veliko košarkaško ime povezuje ova dva kluba a to je legendarna Sofija Pekić koja je iz Topolčanke otišla u Crvenu Zvezdu i sa njom se popela na krov Evrope 1979. godine.

I danas jedna naša sugrađanka već nekoliko sezona nosi dres košarkaškog velikana sa uspehom, a radi se o Milici Bojović.

Interesovanje za duel između Topolčanke i Crvene Zvezde je ogromno, pa će verovatno tribine sale OŠ “ Čaki Lajoš“ biti pretesne da prime sve one koji bi želeli da prisustvuju utakmici.

Pred mladim i ambicioznim trenerom naših košarkašica Dejanom Šegrtom je ovo najveći izazov do sada i utakmica koju će voditi u dosadašnjoj trenerskoj karijeri: „Žreb nam nije bio naklonjen. Mi smo kao jedini drugoligaš stigli među 8 najboljih timova u Srbiji što se tiče kup takmičenja. Slobodno mogu da kažem priželjkivao sam Crvenu Zvezdu. Čast i zadovoljstvo je dočekati šampiona države i ovogodišnjeg učesnika Eurokupa. Drago mi je da će bačkotopolska publika imati priliku da prisustvuje spektaklu. I u ovoj utakmici daćemo svoj maksimum, kao i u svakoj utakmici do sada, iako su nam misli pre svega usmerene na prvenstvo u kojem igramo ključne utakmice za ulazak u Prvu ligu. Pozvao bih publiku da napuni salu i da na pravi način pokažemo da Bačka Topola voli i zaslužuje da gleda najbolju košarku u zemlji.“

Duel između Topolčanke i Crvene Zvezde u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na programu je u sredu 22.02.2023. godine, a početak utakmice zakazan je za 19.00 časova u sali OŠ “ Čaki Lajoš“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *