Spartak i TSC bez golova

U 8. kolu Super lige Srbije, Spartak je bio domaćin TSC u komšijskom derbiju. Dosta borbe i šanse sa obe strane, ali bez golova. 

 

 

Zbog brojnih povreda morao je da kombinuje prvu postavu Mladen Krstajić. U poslednjoj liniji su zaigrali Antonić, Stojković i Petrović, od kojih poslednja dvojica nisu centralni bekovi. Šansu od početka su dobili mladi Ratkov i Bočkaj.

Prvi su zapretili gosti u 10. minutu kada je Banjac šutirao pored gola, posle proigravanja Zeca. Tražili su gostujući igrači kazneni udarac u 15. minutu nakon što je pao Ratkov, sudija Stefanović je odmahnuo rukom. Banjac je propustio još jednu dobru priliku šutem sa distance. Blaga inicijativa gostiju, koju su na momente prekidali igrači Spartaka pretežno kontra napadima. Bočkaj je promašio još jednu dobru priliku za goste, kada je u 41. minutu šutirao glavom pored gola. Bez golova u prvom delu igre.

 

Na startu drugog dela dosta uzbuđenja. Gosti su ponovi tražili penal u 48. minutu. Banjac je još jednom mogao da donese prednost TSC, Dubljanić je odbranio njegov šut glavom. Stanojev je pokušao volej udarcem u 58. loptu su sa linije izbacili odbrambeni igrači Spartaka. Domaći prete u 67. minutu preko Bjelice, čiji šut ide iznad gola. Zec je propustio stopostotnu šansu u 69. ali je Dubljanić zakačio loptu dovoljno da je skrene pored gola. Kod domaćih je pokušao Šćepanović, u 76. minutu a Savković je imao odličnu priliku minut kasnije nakon greške odbrane TSC, kada se našao sam pred golom i šutirao iskosa, Filipović je odbranio i poslao loptu u korner. Nastavili su domaći sa napadima, Šimura je mogao da postigne pogodak, nije bio precizan. Spartaku je i poništen pogodak zbog dosuđenog ofsajda.

Pomoćni trener TSC, Spasoje Jelačić smatra da je meč bio dobar i da je zbog publike šteta da nije bilo golova:

 

„Otvorili smo bolje meč ali nam je pred kraj pala koncentracija i domaćin je mogao zasluženo da povede“.

 

TSC u narednom kolu dočekuje Napredak u Senti, što će biti ujedno i poslednji kluba na ovom stadionu.

 

TSC: Filipović, Stojković, Tomanović, Zec, Banjac, Antonić, Stanojev (Petković), Stoiljković (Milićević), Petrović, Ratkov (Stanojlović), Bočkaj (Varga)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *