Sloven (Ruma) – KK Topola (Bačka Topola) 81:94

Posle neuspeha na startu novog prvenstva Prve srpske lige – sever i to na domaćem terenu protiv Futoga, košarkaši Topole od tada samo znaju za uspeh i nižu pobede. Posle Kris Krosa u Pančevu i Hajduka iz Kule u Bačkoj Topoli pao je i lider prvenstva i to na svom terenu, uz Futog jedina neporažena ekipa, ekipa Slovena. Iako  desetkovani izabranici Mikloša Benčika su zbili redove i pružili zaistafantastičnu i briljantnu partiju i naneli težak poraz rivalu.

Rumljani su na samom početnku utakmice poveli sa 5:0 i to je bilo sve od domaćina na ovom susretu, posle toga do kraja susreta na terenu je postojao samo jedan tim – tim Topole. Najveći teret susreta iznela je petorka Turbić, Tomić, Radovć, Prlja i Andrašek uz sjajne role povratnika Tot Đerđa i Zagorca koji su ulazili sa klupe.
U prvoj četvrtini briljirao je Turbić koji je od ukupnih 24 poena ubacio 15. U drugoj četvrtini rapsodija momaka u plavo belim dresovima. Domaćin nije imao rešenje za kapitena Radovića, Tomića i Prlju koji su zasipali koš rivala iz svih pozicija. U ovom delu susreta treba napomenuti i bitnu trojku Tot Đerđa i sigurnu ruku mladog Zagorca sa linije slobodnih bacanja. Posle prvog poluvremena košarkaši Topole imali su velikih +14 (55:41) na svom kontu.

U drugom poluvremenu košarkaši Topole su pametnom i strpljivom igrom, mudro vođeni sa klupe trenera Benčika održavali prednost i na kraju zabeležili vredan trijumf, koji im je posle 4. kola doneo drugu poziciju na tabeli pred derbi 5. kola kada košarkaši Topole dočekuju jednog od glavnih kandidata za sam vrh tabele i plasman u viši rang, ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta.

Utakmica je na programu u subotu 31.10.2015. sa početkom od 19h u Sali OŠ „Čaki Lajoš“.

Igrači i uprava kluba pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže im snažnu podršku sa tribina, jer su je ovi momci i zaslužili za prikazane partije u prethodna tri kola.

Piše: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *