SJAJNA UVERTIRA PRED DERBI

Pukla je stotka u Srbobranu.
Topolčanka je napravila sjajnu uvertiru pred komšijski derbi sa Spartakom iz Subotice naredne subote kada će se i spustiti zavesa na prvi deo sezone. Žuto – crne su u okviru 10.kola 2 ŽLS na gostovanju u Srbobranu savladale domaći tim sa ubedljivih 107:79 i tako upisale deveti trijumf u ovogodišnjem prvenstvu.

Topolčanka je od samog starta nametnula jak ritam i već nakon odigrane prve četvrtine rešila pitanje pobednika rešivši ovu deonicu u svoju korist sa 32:15.Do poluvremena su izabranice Dejana Šegrta ubacile neverovatnih 69 poena što je presedan u ženskoj košarci i gde mogu da im pozavide kolege košarkaši.

Ono što malo čudi je kriterijum sudijske trojke.Posle prvog poluvremena tri naše igračice su imale po 4 lične greške.Na kraju utakmice dosuđenih 60 faulova se u jednoj fer i korektnoj utakmici gde je naš tim mnogo kvalitetniji u odnosu na rivala.

Već na početku 2.poluvremena zbog 5 ličnih grešaka teren je morala da napusti motor tima Slađana Radulović,a nedugo zatim i rezervni plej Jelena Tadić. Nije to poremetilo igru našeg tima, Tamara Jokić je bila nezadrživa za domaće igračice,kao i Srbobranka Ivana Curaković koja je pojačala Topolčanku na početku ove sezone.Odličan posao su uradile i Sonja Zorić koja je ubacila 4 trojke i Danijela Grahovac koja je ponovo odradila rudarski posao pod oba koša.

Za Topolčanku je debitovala najnovije pojačanje iz subotičkog Spartaka Nikolina Vitomir koja je odigrala svoje prve minute u žuto – crnom dresu i na svojoj premijeri pokazala da će biti od koristi treneru Šegrtu u nastavku prvenstva. Ponovo je bilo prostora za igračice sa manjom minutažom,a ovog puta najmlađa Jovana Belada je uspela da postigne koš i tako se upiše u listu strelaca.

Fenomenalnu partiju pružila je Tamara Jokić koja je postigla 32 poena (indeks korisnosti 38),a dvocifrene još su bile Ivana Curaković sa 16 poena, Sonja Zorić 14 poena i Danijela Grahovac koja je ubacila 13 poena.U ekipi Srbobrana najzapaženije su bile Jelena Curaković,inače rođena sestra naše prvotimke Ivane koja je ubacila 19 poena i povratnik u tim Dunđerski sa 18 poena.

U subotu 18.12.2021.godine sa početkom od 17 h na programu je veliki derbi gde naše košarkašice dočekuju Spartak iz Subotice trenutno trećeplasirani tim na prvenstvenoj tabeli.Ovo je poslednje kolo prvog dela prvenstva ,a ujedno poziv svim ljubiteljima košarke da dođu u što većem broju i pruže podršku našim devojkama u nameri da zabeleže pobedu,učvrste se na vodećoj poziciji i da novogodišnje i božićne praznike provedu u lepom raspoloženju.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *