Sedmica u Senti, pobeđen Novi Pazar!

Današnji datum ostaće upisan kao istorijski za TSC. Ostvarili su najveću pobedu od kada su ušli u Super ligu Srbije, pa su u svojoj tek drugoj sezoni uspeli da pobede protivnika sa čak sedam golova razlike! Žrtva je bila ekipa Novog Pazara, koja je letos postala član elitnog društva.

 

Foto: FK TSC

 

Loša forme, niz poraza, pa onda dve pobede i ponovo poraz u prošlom kolu od Proletera u Novom Sadu. Na gostovanje u Sentu došao je nezgodni Novi Pazar, koji je već priredio dva iznenađenja u ovoj sezoni, kada su kod kuće pobedili Partizan i u prošlom kolu Vojvodinu. Ipak, TSC je podigao formu i pokazao da nije slučajno prošle sezone bio četvrti u prvenstvu.

 

Sam0 26. minuta igre bilo je dovoljno ekipi Sabo Zoltana da postigne četiri pogotka. Zec je pogodio već u 4. minutu, Lukić u 16. prelepim golom iz slobodnog udarca povećava prednost na 2:0. Tri minuta kasnije prelepa akcija domaćih. Lukić petom ostavlja loptu Zecu koji pronalazi Babića i već je 3:0. U 26. Silađi povećava na 4:0. Zec je šutirao, a odbijenu loptu Silađi šalje u mrežu. Sigurno će mu značiti ovaj pogodak, jer se nije upisao u listu strelaca još od avgusta i meča protiv ekipe Rada. Treći njegov pogodak u sezoni. Na poluvremenu 4:0.

 

Drugi deo doneo je još tri gola, i sva tri u mreži gostiju. Lukić je jednu zalutalu loptu poslao u mrežu Drobnjaka u 48. Rezervista Duronjić je nakon proigravanja Milićevića pogodio šutem sa distance u 70, a Silađi svojim drugim golom povećao na rekordnih 7:0 u 78. Vredi zabeležiti da je prvi nastup za TSC zabeležio i bivši igrač Crvene zvezde Marko Petković.

 

Nakon ove pobede ekipa iz Bačke Topole se penje na 7. mesto na tabeli. Sledi meč kupa Srbije protiv Trajala u Kruševcu i nakon toga ponovo meč u Senti protiv Čukaričkog.

 

Vanja Uzelac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *