Savladana je ekipa Stare Pazove košem Prlje u poslednjoj sekundi

Košarkaši Topole su iskoristili prednost domaćeg terena u prethodna dva susreta, upisali dve veoma važne pobede i ponovo se vratili u gornji deo srpskoligaškog karavana. U utakmici pretposlednjeg kola prvog dela sezone sreća je bila na strani Topolčana, savladana je ekipa Stare Pazove košem Prlje u poslednjoj sekundi utakmice (89:87 ).

kk topolaEkipa Stare Pazove se predstavila bačkotopolskoj publici u više nego dobrom izdanju, vodili su od prve do poslednje sekunde susreta, služio ih je šut tokom svih 40 minuta, podatak za Ginisa ubacili su čak 21 trojku, a prednjačili su Čobanović sa 7 i Malbaša sa 6 ubačenih trojki ali ni to im nije bilo dovoljno da zabeleže trijumf u Bačkoj Topoli. Ognjen Prlja je ponovo izrastao u junaka pobede, postigao je koš u poslednjoj sekundi utakmice i tako raspršio nadu gostiju da se sa ovog gostovanja vrate neporaženi. Ovoga puta i Bog je pogledao košarkaše Topole i nagradio ih za uloženi trud tokom celog prvog dela prvenstva iako ih je maler pratio od samog starta prvenstva sa povredama i bolestima igrača. Ruku na srce nebi bilo nezasluženo ni da su slavili gosti iz Srema. Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj igri oba rivala, a na veliki odmor Staropazovčani su otišli sa vođstvom od 46:42 zahvaljujući 11 postignutih trojki uz visok procenat uspešnosti. Već na startu 2. poluvremena nove tri postignute trojke gostiju koji ostvaruju ozbiljniju prednost od 10 poena viška, međutim košarkaši Topole nisu klonuli duhom, već zaigrali što se kaže na sve ili ništa. Ključni detalj utakmice desio se na minut i 10 sekundi pre kraja susreta pri vođstvu Staropazovčana 87:82. U finišu utakmice trener Benčik u igru šalje Adama Lackovića koji svojim projektilom ,,BIG SHOT“ smanjuje rezultat na 85:87 i tako donosi novu neizvesnu završnicu u sali OŠ,,Čaki Lajoš“. Dobra odbrana Topolčana, Turbić seče napad gostiju i poentira uz faul, ali i promašuje dodatno slobodno bacanje. Gostima je ušla voda u uši i ne uspevaju da za 8 sekundi prevedu loptu na protivničku polovinu. Do kraja je preostalo 18 sekundi i posed lopte za domaći tim. Na 6 sekundi pre kraja fauliran je Prlja, ali pošto ekipa Stare Pazove još nije ispunila bonus, lopta sa strane. Odgovornost je ponovo na sebe preuzeo najmlađi Turbić koji solo prodor nije krunisao pogotkom ali na pravom mestu našao se Ognjen Prlja i iz odbojke uz zvuk sirene postigao koš za veoma važnu pobedu i značajan trijumf košarkaša Topole koji je podigao navijače na noge i izazvao opšte oduševljenje kod njih. Najefikasniji u ekipi Topole bili su Adis Turbić sa 29 i kapiten Miloš Savić sa 27 ubačenih poena, dok kod gostiju nezaustavljivi su bili Malbaša sa 26 (6 trojki) i kapiten Čobanović sa 25 poena (7 trojki).

U poslednjem kolu prvog dela prvenstva košarkaši Topole gostovaće u Kuli ekipi Hajduka narednog vikenda, a potom će uslediti pauza u prvenstvu do 31.01.2017.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *