REMI NA POČETKU PRVENSTVA, TSC:VOJVODINA 2:2

U prvom kolu LLT Super lige Srbije TSC je u Senti dočekao Vojvodinu, u derbiju severne pokrajine naše zemlje . Liga se ove sezone igra u novom formatu, a broj klubova je sa 16 povećan na 20. Pre početka meča uručene su nagrade Nenadu Lukiću i Vladimiru Silađiju, koji su podelili prvo mesto na listi strelaca sa Petkovićem iz Javora, i Saši Tomanoviću za najlepši gol kola, za njegov pogodak protiv Radničkog u poslednjem kolu prošle sezone. Velika borba, dosta žutih kartona, te isključenje pomoćnog trenera Vojvodine.

 

Utakmica je igrana bez publike, ali nije bila bez sadržaja. Četiri gola i na kraju nerešen ishod.

Domaći su držali loptu u većem delu prvog poluvremena, ali je prve ozbljnije šanse imao gost. U 25. minutu nakon igranja rukom Bralića, sudija Simović je pokazao na belu tačku. Nenad Lukić je izveo najstrožu kaznu, njegov šut je odbranio golman Vojvodine Simić, ali je lopta ponovo došla do Lukića koji je snažnim šutem šalje u mrežu. U 35. minutu gosti su stigli do izjednačenja preko Momčila Mrkaića. Nakon centaršuta Drinčića, loptu je odbio Filipović, tačno na noge Mrkaiću koji postiže pogodak. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1. Zanimljivo je da su oba trenera dobila po žuti karton u prvom delu igre.

Foto: FK TSC

 

Posle samo dva minuta igre u drugom delu, poveli su gosti. Bojić je sa desne strane uputio loptu koju je u sopstvenu mrežu prosledio Boris Varga. U 54.  minutu mogla je Vojvodina i do trećeg gola, međutim šut Zukića je odbranio Filipović. Krenula je da napada ekipa TSC a prvu ozbiljniju priliku su imali preko Duronjića u 60. minutu. U 63. poništen je gol gostiju zbog prekršaja u napadu. Malo kasnije, lopta se odbila od prečke golmana Vojvodine, nakon što je zakačila igrača gostiju Čovića. Igrao se 79. minut kada je TSC izjednačio golom Silađija, na asistenciju Đure Zeca. Dobru priliku propustio je i Lukić pred kraj utakmice.

 

TSC: Filipović – Varga, Balaž (Antonić), Babić, Ponjević (Petrović)- Đurić (Zec), Tomanović, Tumbasević, Banjac (Duronjić)- Lukić, Silađi

Vojvodina: Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak – Drinčić, Stojković – Zukić (Vukadinović), Čović, Bojić (Gemović) – Mrkaić.

 

Vanja Uzelac

 

3 komentara

  1. Da li je realno da nema reci o navijacima tsc i njihovim transparentima?u svakoj iole ozbiljnoj zemlji ekipa bi bila drkonski kaznjena i uprava kluba bi morala da izda saopstenje po ovom pitanju?i da li je moguce da nema ni reci o ovome u izvestaju,novinari?!
    U sred zemlje se poziva na krsenje ustava,strasno ljudi moji

     
  2. Sramota da nije pomenut gnusan apel grupe navijaca ! Cak se ni klub nije ogradio ,velika mrlja na sve sto su uradili do sada u klubu!

     
  3. Poštovani, tekst se bavi fudbalom i dešavanjem na utakmici. Pomenuti gest navijača se desio na fejsbuku a ne na stadionu, čak i da jeste na stadionu to nije za rubriku sport. Pozdrav

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *