PRVI PORAZ TOPOLČANKE

Košarkašice Topolčanke i pored dve ubedljive pobede u Kupu Vojvodine i u prvenstvu ovoga puta su pretrpele poraz na gostovanju u Čelarevu u derbiju poslednjeg kola prvog dela sezone od domaćina rezultatom 79:71.

Bio je ovo inače prvi i jedini poraz bačkotopolskih žuto – crnih u dosadašnjem toku prvenstva i takmičenja u Kupu Vojvodine koje su i osvojili pre nešto više od mesec dana. I pre meča se znalo da će utakmica biti kvalitetna i neizvesna, što su akteri na terenu to i opravdali. Topolčanka je loše otvorila utakmicu, dozvolivši domaćinu da se poenima Teodore Popović, inače najboljeg pojedinca utakmice, odlepi na 11 razlike na kraju prve deonice.

Tokom celog susreta Topolčanka je u nekoliko navrata pokušala da spusti prednost domaćeg tima i uhvati rezultatski priključak, ali je ekipa Čelareva pre svega mudrom igrom uspela da odoli i zabeleži pobedu i tako se izjednači sa Topolčankom na vrhu prvenstvene tabele sa skorom 7 pobeda i 1 poraz. Za kraj, iako nisu vredni pomena trebalo bi istaći i sudijski par Čobanov – Blažević iz Novog Sada koji su svojim ponašanjem i nepoštovanjem aktera ovog derbija celog prvog dela sezone sebe stavili u prvi plan i tako pokvarili jednu lepu košarkašku predstavu. Ekipi Topolčanke su dodeljene 3 tehničke greške i već na startu utakmice u prvoj četvrtini isključili su trenera Dejana Šegrta, a vrhunac se dogodio kada su u poslednjoj četvrtini ispraznili salu u Čelarevu, iako nije bilo nikakvog razloga za tako nešto, jer je utakmica protekla u fer i korektnom nadmetanju kako na terenu, tako i oko terena na tribinama gde nije zabeležen nijedan eksces.

Topolčanka i pored ovog poraza ostaje na liderskoj poziciji i ovu polusezonu i generalno 2019. god. završava uspešno.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *