PRVI PORAZ TOPOLČANKE!

Košarkašice Topolčanke tek u 8. kolu 2 ŽLS su osetile gorčinu poraza. Na još jednom dalekom gostovanju, ovoga puta u Nišu bolje od njih su bile košarkašice domaćeg Studenta koje su u derbiju kola u jednom kvalitetnom meču nanele prvi poraz izabranicama Dejana Šegrta rezultatom 84:80.

Foto: Si Studio Digital

Ekipi Studenta je u potpunosti pripalo prvo poluvreme, dok su naše devojke bile znatno bolje u nastavku i malo je falilo da se i u ovoj utakmici zabeleži nova pobeda i stavi tačka. Ovako, Topolčanka je i dalje suvereni vladar svoje situacije, jer se nalazi i dalje na čelnoj poziciji sa skorom 7-1, dok ekipe koje su poređane od 2. do 7. mesta na tabeli imaju skor 5-3, što dokazuje da u poslednje tri godine od kada je Topolčanka zaigrala u saveznom rangu liga nije bila ujednačenija i teža.

Topolčanka, kao najbolja defanzivna ekipa sa najmanje primljenih koševa u prvom poluvremenu nije se najbolje snašla u ovom segmentu igre, dozvolila je svom protivniku da im ubaci 47 poena. Naše devojke su loše branile igru 1 na 1, a velike glavobolje pod našim košem zadavala im je centar Studenta Ana Ilić koja je bila centralna figura prvih 20 minuta igre za koju naše visoke igračice nisu imale rešenja da je zaustave.

Trener domaćih Slađan Ivić čestim izmenama držao je visok nivo igre svog tima, znajući odakle mu preti najveća opasnost, menjao je čuvare nad Slađanom Radulović organizatorom i pokretačem svih akcija Topolčanki, a dobro je čuvana i Tamara Jokić prvi strelac našeg tima kojeg protivnik nije štedeo, a sudije nisu zaštitile. Ovakva igra donela je Nišlijkama i odličan rezultat na poluvremenu – 47:33.

Nastavio je Student agresivno i na početku drugog poluvremena i posle nekoliko minuta došao do svoje najveće prednosti +20 (60:40). Od tog momenta stvari na terenu su se potpuno promenile u korist našeg tima. Topolčanka je zaigrala u svom prepoznatljivom ritmu ,pronašla rešenje u odbrani, zatvorila prilaze svom košu, a u napadu je konačno proradila Sonja Zorić koja je ubacila 4 trojke. Uvukla se nesigurnost kod igračica Studenta i Topolčanka se vratila u meč u samom finišu utakmice.

Foto: Si Studio Digital

Ostaje velika žal na 2 minuta pre kraja utakmice kod rezultata 75:71 za domaći tim naše devojke su promašile dva otvorena šuta za 3 poena. Da je barem jedna završila u obruču protivnika ko zna šta bi se desilo do kraja jer su u tim trenutcima domaće igračice delovale potpuno pogubljene. Jedina koja je delovala pribrano u tom momentu bila je kapiten tima Mina Đorđević koja je sa nekoliko solo prodora uspela da poentira ili iznudi faul.

I na ovom susretu naše devojke su izvele svega 7 slobodnih bacanja nasuprot 28 domaće ekipe. Ako se uzme u obzir i utakmica odigrana u Boru prošle nedelje protivnice su na ove dve utakmice izvele 56 slobodnih bacanja u odnosu 19 našeg tima. Što je mnogo, mnogo je i stiče se utisak da naše najbolje igračice Radulović i Jokić nisu uopšte zaštićene kod sudija kao ostale vedete drugih klubova.

Najzaslužnije za vrednu pobedu Studenta su bile kapiten Mina Đorđević koja je ubacila 24 poena, najbitnije u samom finišu utakmice i Ana Ilić koja je postigla 21 poen.

U redovima Topolčanke sve pohvale idu na račun Slađane Radulović koja je pored 27 poena upisala i po 9 skokova i asistencija. Tamara Jokić je ubacila 15, a Sonja Zorić 12 poena.

Foto: Si Studio Digital

Posle skoro mesec dana košarkašice Topolčanke se vraćaju u svoj dom, salu OŠ “ Čaki Lajoš“.

U okviru 9. kola 2 ŽLS žuto – crne dočekuju novajliju u ligi ekipu Paraćina. Sigurno je da se publika zaželela atmosfere kakva je vladala na prethodnim utakmicama, ponovo se očekuje puna sala, a od igračica da što pre zaborave ovaj poraz i okrenu se novim iskušenjima koja im tek predstoje.

 

3 komentara

  1. Prava utakmica,ono sto treba nasim devojkama. Svaka cast na karakteru,sto su na 20 razlike nastavile da se bore i nisu pale nego se vratile rezultatski. Sladja zasluzuje spomenik u Backoj Topoli. Samo ne znam do kada ce uprava kluba da trpi ovakvo ponasanje sportskog direktora koji ne nosi kosulje na gostovanjima? Medar mora da bude lep kao slika i na strani,a ne samo kuci.

     
  2. Moralo se i to dogoditi , nema veze samo jako dalje mozda je i dobro izgubiti jednu da se ekipe ne uspava do konačnog cilja. Anulirace ekipa ovaj poraz u Prijepolju. Ovo je vise opomena za sportskog direktora koji se uspavao da izadje na tržište i nadje zamenu za devojku koja je otišla to je 15ak poena u rukama. Mora mu neko objasniti da posao sport.direktora nije da se vozika na utakmice, i stavlja statuse u kojima sebe hvali i misli o stajlingu. Takođe zamerka direktoru što devojka nije ostala bar još Oovo kolo pa otisla. Al nema veze sledeće kolo puna hala pa u Prijepolje po overu jesenje titule.

     
  3. Nema veze ,idemo dalje ….Bice to dobro samo ako gospodin Medar malo da vise energije za taj klub ,a ne da nam se samo hvali po gradu i prica kako je on ovo uradio,kako je ono ….Dosadio si samo sebi ….
    NE CINI COVEKA ONO STO NOSI NA SEBI …..

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *