PRVI PORAZ TOPOLČANKE

Do ovog kola jedina neporažena ekipa Topolčanke je u derbiju 6.kola 2 ŽLS dočekala dojučerašnjeg prvoligaša ekipu novosadske ŽKA i pretrpela prvi poraz u ovogodišnjem prvenstvu rezultatom 88:77.

Rekli bismo da su gošće iz Novog Sada sasvim zasluženo odnele pobedu iz Bačke Topole jer su od sredine druge četvrtine imale prednost, istina minimalnu, ali su pre svega hrabrom i požrtvovanom igrom uspele da privedu utakmicu kraju kako su priželjkivale pre same utakmice. Imala je i Topolčanka svoju šansu na 2 minuta pre kraja kada je bila u naletu da napravi rezultatski preokret i zabeleži pobedu, ali su brzopleto reagovale u napadu i gošće su ipak uspele da odbiju nalet domaćih košarkašica pa je na kraju krajnji rezultat možda i previsok.

Odlično je Topolčanka otvorila utakmicu i u prvoj četvrtini stvorila 11 poena viška, međutim u finišu ove deonice plejmejker Novosađanki Babajić postiže dve trojke od kojih jednu u poslednjoj sekundi sa više od pola terena i Topolčanka je teško stečenu prednost u ovom kvartalu prepolovila, vodila posle 10 minuta igre sa 25:19.

Početak drugog perioda pripao je Novosađankama koje su sredinom ove deonice uspele da stignu do izjednačenja. Do kraja poluvremena ravnopravna igra oba rivala, a na poluvremenu ŽKA je imala minimalnu prednost 41:40.

U 2. poluvremenu viđena je neizvesna utakmica. Novosađanke su nametnule jak ritam, konstantno imale prednost, najviše 8 razlike, ali su se naše devojke u nekoliko navrata vraćale u meč uz podršku sa tribina. Ipak je ŽKA odolela pritisku i na kraju sasvim zasluženo pobedila i tako se izjednačila na tabeli sa Topolčankom, Spartakom iz Subotice i Slogom iz Požege.

U domaćem timu su se istakle Slađana Radulović sa 22 poena, 14 skokova i 9 asistencija ( indeks korisnosti 32 ) i Ivana Curaković sa 18 postignutih poena. Kod gošći najzaslužnije za pobedu svog tima bile su kapiten Ana Perić sa 20 poena i Anđela Jekić sa 18 poena.

Zbog obaveza reprezentacije sledi jednonedeljna pauza u prvenstvu 2 ŽLS, a potom naše košarkašice očekuje još jedan dalek put, gostovanje u Boru ekipi Rudara, koji je trenutno poslednjeplasirani tim. Jedina su ekipa u ligi koja za sada nije zabeležila nijednu pobedu.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *