Prvi poraz na domaćem terenu

Košarkašice Topolčanke su u velikom derbiju i prekrasnom ambijentu sale OŠ “ Čaki Lajoš“ u okviru 19. kola 2 ŽLS dočekale ekipu Studenta iz Niša i u jednoj utakmici koja prevazilazi ovaj rang takmičenja poražene minimalnim rezultatom 83:81.

foto: Si Studio Digital


Dale su žuto – crne sve što su imale da tri kola pre kraja overe šampionsku titulu,ali preko nekih stvari se nije moglo preći.

Sjajnu košarkašku predstavu pokvarili su glavni akteri koji to nisu trebali biti sudijska trojka iz Beograda, koja je uspela da mirnu bačkotopolsku publiku koja veoma dobro poznaje ovaj sport dovede do tačke usijanja.

Bez obzira na ovaj poraz Topolčanka i dalje drži suvereno lidersku poziciju i apsolutni je vladar svoje situacije, dok Nišlijke sa ovim trijumfom će najverovatnije posle samo godinu dana uz Topolčanku se vratiti na elitnu scenu srpske ženske košarke.

Što se tiče same utakmice bila je to utakmica sa mnogo ritma i rezultatskog preokreta. Trener Studenta prekaljeni iskusni vuk Slađan Ivić je odlično pripremio utakmicu i u paklenoj atmosferi odveo svoj tim do najvažnije pobede u prvenstvu.

U prvih 20 minuta Student je konstantno imao minimalnu prednost, ali je naš tim na veliki odmor otišao sa vođstvom 37:35 zahvaljujući pogođenoj trojci Sonje Zorić u poslednjoj sekundi.

Početak drugog poluvremena pripada Topolčanki koja uz podršku sa tribina stiče 6 poena prednosti, ali i ulazi u problem sa ličnim greškama i brziim ulaskom u bonus.

Najbolji defanzivni igrač Topolčanke Jelena Tadić zbog 5 ličnih grešaka morala je da napusti teren.

Igračice Studenta su većinu svojih koševa u trećem periodu postigle sa linije slobodnih bacanja gde su im sudije svirale sve, dok su na drugoj strani pustili tuču i nisu zaštitili naše devojke što je izazvalo buru negodovanja i nezadovoljstva na tribinama,pa je usledio i kraći prekid susreta.

Već na startu poslednje četvrtine iz igre zbog 5 ličnih je morala i glavni kreator našeg tima kapiten Slađana Radulović što je u mnogome još više olakšavao posao ekipi iz Niša. U tim trenucima proradio je inat u našim devojakama, a kada on proradi tada su najopasnije. Prednost od 10 razlike gošći u samom finišu istopile su naše košarkašice i na kraju imale napad možda i za pobedu ili eventualni produžetak.

Tamara Jokić krenula je ka košu protivnika, a po mišljenju publike bila i faulirana, ali se sudije nisu oglasile, potom je usledio pogrešan pas koji je izazvao veliku erupciju radosti igračica Studenta i njihovog trenera Ivića.

U našem timu najzapaženija sa dabl dabl učinkom bila je Isidora Savković koja je postigla 21 poen i imala 13 skokova, dok je Tamara Jokić ubacila 20 poena.

Foto: Si Studio Digital



U ekipi Studenta u veoma važnoj pobedi najzapaženije su bile Tamara Ivkov sa 19, Anamarija Stojičić sa 17 i kapiten Danijela Dimitrijević sa 16 ubačenih poena.

U narednom kolu naše košarkašice gostovaće u Paraćinu istoimenom domaćinu.

 

5 komentara

  1. Poraz na dušu trenera.
    Deki je odličan momak, ali mora se priznati da ga je preiskusni Slađan Ivić u ovoj urakmici nadmudrio. U trećoj četvrtini ekipa Studenta kombinuje zone 1-3-1 i 2-3 što je nažalost bilo kobno po naše žuto-crne dame. Očekivao sam odgovor trenera Šegrta na ovo, ali je očigledno ostao nem i nije imao odgovor na promene odbrana gošći. U tim momentima je ekipa u napadu delovala loše, bez ideja i bilo kakvih akcija.
    Odmah da se ogradim na sve ovo, ne umanjujem uspehe divnih devojaka i odličnog trenera Dejana i želim samo Dejanu da kažem da moj komentar nije zlonameran, nego samo moje viđenje ove utakmice. Dejane, veliki si čovek i dobar trener i siguran sam da ćeš napredovati iz dana u dan, kao i ceo tim! Sportski pozdrav

     
  2. Isto tako, zaboravio sam da dodam da je poraz i na dušu sudija, koje su pobegle odmah pri kraju utakmice!

     
  3. Jako neizvestan mec očigledno su male razlike u kvalitetu između ove sve ekipe , gosti jako spremni i uigrani. 2.poluvreme malo zbunili naše igračice zonskom odbranom 1 3 1 i kombinovanjem sa odbranom čovek na čoveka… Ovoga puta sudija je prelomio mec u korist gostujuce ekipe ali postavlja se pitanje gde je autoritet sportskog direktora koji je 30 godina u kosarci da zaštiti klub i svoju najbolju igracicu ovakvog kriterijuma . Razumem da izbacuju članove uprave iz sale oni su novi u svemu ovome i jos nemaju taj autorite ali covek koji je 30 godina u kosarci da samo širi ruke i da nema autoritet kod sudije to ne razumem.. Ajde što ga roditelji kosarkasica ne prepoznaju i ne veruju na reč da je to sportski direktor al izgleda da kad se obuče ozbiljno da ga ni sudije ne prepoznaju ne veruju ds je to on …. jos jednom sramno suđenje očigledno sa namerom i sramno gestikulacije sudija ka publici ali verovatno kad se udje u ligu da će biti više ovoga nažalost… srećno u nastavku verujem da će ova 3 kola da se odrede maksimalno i da će se za 2 nedelje slaviti titula!! A dogodine uz dobar prelazni rok da se borimo za sredinu tabele u 1.ligi.

    P.s. sve čestitke i gostima 2x pobediti lidera lige nije mala stvar ali verujem da ćemo ih sledeće godine pobediti u prvoj ligi i vratiti im za ovu sezonu.

    Sportski pozdrav za ovu sezonu .

     
  4. Ovo su utakmice koje svi zele da gledaju. Poraz koji na kraju trke nece boleti. Svaka cast devojkama na borbi. Sudjenje skandalozno na stetu nasih devojaka.Ono sto je posebno u ovoj utakmici,i mislim nezabelezeno u istoriji kosarke,to je da je gospodin koji vodi program i radi ozvucenje udaljen od strane sudija sa svog mesta😄 to je nezabelezeno! ! ! Ne vidim sta radi gospodin sportski direktor sem sto se jedini oblaci kako treba na klupi,gde je njegov uticaj i autoritet kada je ovakvo sudjenje? Mora vise da se angazuje j. . . ga.

     
  5. Onog trenutka kada publika koja ne poznaje kućno vaspitanje nauči osnovna pravila košarke onda će smeti da bude reči o lošem sudjenju beogradskih sudija. Košarkašice studenta su i više nego zaslužile pobedu. Naučite da prihvatite poraz. Sportski pozdrav! 😉

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *