PRVA POBEDA U PLAY – OFFU

Treća sreća. To bi mogla da glasi krilatica bačkotopolskih košarkaša, koji su tek iz trećeg pokušaja uspeli da upišu prvu pobedu u play – offu.

Savladana je ekipa Stare Pazove u neizvesnoj završnici rezultatom 87:83.

Kk Topola

Nisu briljirali izabranici Mikloša Benčika u ovom susretu, naročito u 1.poluvremenu, ali ono što je najvažnije pišu se bodovi. Plavo – beli su odigrali možda i najslabijih prvih 20 minuta u ovogodišnjem prvenstvu. Staropazovčani su iskoristili loš pristup utakmici naših momaka i odmah već u startu stekli dvocifrenu prednost koju su uglavnom održavali tokom 1.poluvremena. Trojkom u poslednjoj sekundi Stara Pazova je na veliki odmor otišla sa vođstvom od 49:36 što je bila i njihova najveća prednost.

Imao je trener Benčik štošta da prigovori svojim igračima u pauzi između dva poluvremena. Kritike su očito urodile plodom.

Sa mnogo više želje i energije su naši momci krenuli u 2.poluvreme. Gosti iz Stare Pazove za 5 minuta igre u 3.četvrtini su postigli svega 1 poen, pa su sredinom ove deonice Topolčani uhvatili rezultatski priključak, a u tim trenutcima željenu agresivnost i da pokrenu ostale saigrače iskazali su Dragan Đukić i Miloš Savić uz standardnog Igora Arnauta. Na kraju 3.četvrtine nerešeno 64:64.

Poslednju deonicu ponovo bolje otvaraju gosti, prave mini seriju 7:0 (64:71). Usledio je time out trenera Benčika koji je doneo dobro našem timu. Kuridža veže dve trojke, iskusni Vukolić u dva navrata poentira iz reketa, a Arnaut nezadrživ za gostujuće igrače u svojim solo prodorima i za čas su Topolčani preokrenuli dešavanja na parketu u svoju korist. Utakmicu su prelomili u poslednja 3 minuta i na kraju upisali prvu pobedu i prve bodove u play – off takmičenju.

Kao po običaju u poslednje vreme najefikasniji u našem timu bio je Igor Arnaut koji je postigao 24 poena, a sve pohvale za večerašnje izdanje zaslužuje i Miloš Savić koji je ubacio 19 poena.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Vrbasu istoimenom domaćinu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *