Povratak publike i pobeda! TSC:Novi Pazar 2:0

Nakon malo više od godinu dana publika se vratila na stadione. TSC je u Senti dočekao ekipu Novog Pazara i upisao prve bodove u novoj sezoni.

Detalj sa priprema. Foto: FK TSC

 

Trener tima iz Bačke Topole, Mladen Krstajić, odlučio je da promeni formaciju još tokom priprema pa je ekipa zaigrala sa tri centralna beka i dva krilna beka. Nije bilo povređenog Petkovića i po desnoj strani je igrao Jug Stanojev. Od starta je zaigrao debitant Ćalušić, kao i Stanojlović koji je došao iz Partizana. Na početku se videlo da će meč biti tvrd, te da gosti neće dozvoliti domaćima da stvore previše šansi. U 23. minutu je oboren Đuro Zec i dosuđen je penal koji nije realizovao Nenad Lukić. Njegov šut je odbranio golman Miloš Ostojić. Pet minuta kasnije TSC je ipak poveo kada je lopta završila u mreži preko bivšeg igrača TSC Bojana Balaža. Par minuta kasnije Banjac i Lukić su odlično kombinovali, ali je Ostojić sprečio da domaći povedu sa dva gola razlike. Najbolju šansu su gosti imali preko Aganaspahića koji je glavom pogodio prečku. Na poluvremenu 1:0.

 

Drugi deo počeo je malo jačim tempom i inciijativom domaćih. Lukić je pokušao sa daljine da ugrozi Ostojića ali je ponovo golman gostiju bio na visini zadatka. U 49. minutu domaći nakon igranja rukom u kaznenom prostoru traže jedanaesterac, a sudija Jovan Šegrt ga dosuđuje nakon konsultovanja VAR sobe i gledanja snimka. Jedinstvena situacija i novina u srpskom fudbalu. Lukić je ovaj put precizan i povećava prednost na 2:0. Gosti su pripretili još par puta, a Đakovac je pogodio stativu. Rezultat je ostao 2:0. Priliku da debituje dobio je i Leandro, pojačanje iz redove Proletera iz Novog Sada.  Loša vest za TSC je povreda Filipa Babića, koji je u 75. minutu napustio teren u vozilu ambulante.

 

 

Naredni meč TSC igra u Gornjem Milanovcu protiv ekipe Metalca.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *