Posetili smo Školu fudbala FK Tomislavci!

Loše vreme nije izgovor da se mladi ne bave sportom. Izuzetan primer ovoga su nam dali treneri i mališani iz škole fudbala koja nam dolazi iz naselja naše opštine. Prisustvovali smo treningu i razgovarali sa trenerom i koordinatorom ove škole, Nedom Nedićem, kao i sa decom koja je pohađaju.

 

 

Kako ističe Nedić, škola je zvanično otvorena 20. septembra 2020. godine. Pohađaju je pretežno deca iz Tomislavaca, ali se polako povećava i broj dece koja dolaze iz okolnih mesta. „Ukupan broj dece je 20, uzrasta od 6 do 13 godina. Ovim putem bih pozvao i ostalu decu da se pridruže našoj školi i da uz ozbiljan rad svi budu srećni i zadovoljni“.

 

Upitali smo i trenera kakav je sistem rada u školi:

„Pretežno radimo motoričke sposobnosti, koordinaciju, vežbe preko prepona, kroz merdevine, karike. Radimo na tehničkim fudbalskim zahtevima, prijemu lopte na razne načine, dodavanju i gledamo da kroz igru savladamo sve fudbalske elemente“.

 

„Treninzi se održavaju 3 do 4 puta nedeljno i sva deca redovno prisustvuju“.

 

Sem dečaka, školu pohađaju i devojčice:

 

„Imamo i 3 devojčice koje rade podjednako kao i dečaci. Moram da istaknem da su motorički naprednije od dečaka“.

 

Na pitanje da li je u planu da se formira ekipa za neko takmičenje, Nedić nam je odgovorio:

 

„Kada smo pokrenuli ovu školu cilj mi je bio da kroz godinu dana napravim tim koji bi se takmičio u ligi tog uzrasta“.

 

Da li deci prenosiš neka svoja iskustva iz igračke karijere?

 

„Naravno, kako sopstvena tako i sve ono što sam prošao kroz fudbal gledam da prenesem na njih. Pre svega želim da ih naučim da kroz rad i disciplinu budu ljudi i da ih na taj način izvučem iz virtuelnog sveta“.

 

Ima li pojedinaca koji su prepoznali vaš rad i izašli vam u susret?

 

„Mnogi su prepoznali naš rad, pre svih bivši meštani Tomislavaca koji su sada u inostranstvu i koji su nam pomogli u vidu opreme. Takođe, FK Partizan nam je donirao lopte, pekara Robi opremu za trening. Ne treba zaboraviti i Opštinu Bačka Topola, Palma Fast food. Svi su nam pomogli u vidu rekvizita i opreme za trening. Očekujemo da će i drugi prepoznati naš trud i pomoći nam u vidu donacija. Zahvalio bih se Ljubomiru Nediću i Mirku Spasojeviću, predsedniku FK Tomislavci, što su nam omogućili teren i uslove za treniranje. Velika zahvalnost ide i Sari Radojević koja nam pruža tehničku podršku. 

 

Za kraj, Nedić ističe:

 

„Pre svega, ne želim da deci budem trener kao trener, već i prijatelj i drugar od kojeg će moći da nauče mnogo stvari što se tiče fudbala i života. Ne treba biti previše strog, već se treba malo spustiti na njihov nivo jer smatram da tako deca lepše rade i uče“.

 

 

 

Jedan od članova škole, Mihajlo Jokić (13), ističe da je veoma zadovoljan uslovima i načinom rada škole fudbala.

 

„Sviđa mi se sistem rada, odlično se slažemo, vežbe su super, vredno radimo, trudimo se, treneri su vrhunski. Meni je posebno zanimljivo što ima i devojčica.“

 

Jokić, koji za razliku od svog prezimenjaka ne igra košarku, kaže da je trenutno golman i želi da ostane golman. Idol mu je Tibo Kurtoa, golman reprezentacije Belgije i Reala iz Madrida, koji mu je pored Crvene zvezde omiljeni klub.

 

Zahvaljujemo se ovim putem Školi fudbala FK Tomislavci što su pristali da govore za naš sajt, Osnovnoj školi Nikola Tesla na ustupanju sale za treninge i Relji Radojeviću na fotografijama.

 

Vanja Uzelac

 

 

 

 

 

 

 

Jedan komentar

  1. Svaka čast ! Želim Vam puno uspeha!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *