PORAZOM ZAVRŠEN PRVI DEO SEZONE

Nakon fizičkog i emotivnog pražnjenja proteklog vikenda kada je savladan Joker iz Sombora, košarkaši Topole su u okviru poslednjeg kola prvog dela sezone gostovali u Novoj Pazovi i pretrpeli poraz od domaćina rezultatom 92:87.

Bila je ovo utakmica bez odbrana, napadački orijentisani i raspoloženi i jedni i drugi,a u takvoj igri bolje se snašao domaći tim.

Loše su Topolčani otvorili susret.Tek nakon 5 ipo minuta igre postigli su prvi koš kada je domaćin već vodio 11:0.Do kraja prve četvrtine izabranici Mikloša Benčika su malo konsolidovali svoje redove pa je na kraju ove deonice Nova Pazova vodila sa 20:15.Do poluvremena je Novopazovčane služio šut za tri poena pa su do odlaska na odmor udvostručili prednost – 51:41.

Veći deo 2.poluvremena protekao je u nastojanju Topole da uhvati rezultatski priključak,ali Novopazovčani su igrali dobro i održavali sigurnu prednost od desetak poena,u jednom momentu čak i 15. I onda kada su svi očekivali da domaći tim rutinski privede meč kraju jer su na 2 ipo minuta pre kraja vodili 85:75, usledio je dramatičan finiš. Topolčani sa dve vezane trojke Kuridže i jedne Genala na 40 sekundi pre kraja stižu do minimalnog zaostatka 85:84. Ipak domaći tim je imao spreman odgovor za sam kraj.U napadu takođe postižu trojku uz nerealizovani napad našeg tima i nove poene domaćeg za rekli bismo zaslužen trijumf jer su vodili tokom cele utakmice.

Košarkaši Topole prvi deo prvenstva su završili na 4.mestu prvenstvene tabele sa 6 ostvarenih pobeda i 5 poraza i na najboljem su putu da od marta meseca naredne godine ih gledamo u play – offu sa najkvalitetnijim ekipama iz druge grupe koja je moramo to da istaknemo dosta slabija u odnosu na grupu gde su Topolčani.
Pre toga naše košarkaše očekuju još tri duela,a prvi je na programu 08.02.2022.godine kada se nastavlja drugi deo prvenstva i kada naš tim dočekuje ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta.Biće to duel koji će verovatno odlučiti koja će od ove dve ekipe zauzeti 3.mesto na kraju u grupi iza neprikosnovenih Jokera i Hajduka.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *