PORAZ ZA BRIGU

KK Topola je zabeležio i peti poraz u ovogodišnjem prvenstvu i već sad je izvesno da će se i u ovoj sezoni, ako se ona uopšte i završi zbog COVID 19 boriti za opstanak i igrati play-out takmičenje.

Ono što zabrinjava su porazi koji se ponavljaju iz nedelje u nedelju na gotovo identičan način, gde naši igrači tokom većeg dela susreta budu bolji rival na terenu, imaju rezultatsku prednost koja i ne bude baš mala, ali na kraju kao po nekom pravilu sve to upropaste i na kraju izgube.

Ovoga puta u 6.kolu 1SLS košarkaši Topole su u direktnom okršaju dočekali ekipu Omladinca iz Novih Banovaca i na kraju pretrpeli novi poraz rezultatom 77:74.

Nema se šta puno ni reći o samom meču. Već viđeno u ovoj sezoni u nekoliko navrata. Čudi da ekipa koja ima smisla i talenta za ovaj sport nije izvukla pouke iz prethodnih poraza, gde ih je jedino ruku na srce nadigrala ekipa Jokera na otvaranju sezone koja uz Srem ima ubeležene sve pobede i nalazi se na vrhu prvenstvene tabele.Ponovili su Topolčani iste greške kao i u Novom Sadu prethodne nedelje, sredinom 2.četvrtine imali visoku prednost +15 (43:28),ali su do poluvremena da kažem svojim glupostima ispustili tu lepu zalihu pa je na poluvremenu rezultat glasio 45:41 za Topolu.

U 2.poluvremenu solidna igra plavo – belih ponovo je donela dvocifrenu prednost.Na ulasku u poslednju četvrtinu Topola je imala 12 poena viška, potom je usledio pad kakav nebi smeo da se dogodi ni u takmičenju mlađih pionira,7 minuta bez postignutog koša, serija upornih gostiju iz Novih Banovaca od 16:0 koji ni jednog trenutka nisu pomislili na predaju i poraz i neviđeni preokret i pobeda ekipe Omladinca.

Šta se dešava sa igračima Topole u toku utakmica da ne mogu po nekoliko minuta da ubace loptu kroz obruč, pod hitno će morati rešenje da potraži trener Benčik i ljudi u klubu, jer ih u naredne dve nedelje očekuju dva izuzetno zahtevna i teška meča, protiv Hajduka u Kuli i na domaćem terenu kada dočekuju lidera i neporaženu ekipu Jokera iz Sombora.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *