PORAZ UZ SOLIDNU IGRU

Košarkaši Topole su u okviru 3.kola 1 SLS gostovali u Futogu istoimenom domaćinu i nažalost pretrpeli poraz rezultatom 79:73.Ni ovog puta trener Benčik nije mogao da računa na najači sastav jer su izostali oni najiskusniji Topalov,Gagić i Stojaković.

Dosta mekano su ušli u meč Topolčani,što je domaći tim znao da kazni i nakon prvih 10 min. igre kruniše vođstvom od 27:20.U 2.četvrtini viđena je ravnopravna borba,izabranici Mikloša Benčika su pojačali odbranu,ali je i ovaj period igre pripao domaćim košarkašima pa je rezultat na poluvremenu glasio 43:34 za Futog.

Početak 2.pol. je u potpunosti pripao našim momcima,kao i cela 3.četvrtina i ta igra bi trebala da bude putokaz za ubuduće.Čvrsto u odbrani,sa polukontrama i kontrama u napadu.Rešili su Topolčani ovaj period igre u svoju korist sa 21:13 i pred odlučujućih 10 min. stigli na minimalni zaostatak – 59:58.Bilo je prilika u poslednjoj deonici da se dođe do potpunog preokreta i trijumfa,ali iskusnija ekipa Futoga to nije dozvolila već je strpljivom i smirenijom igrom u finišu susreta zabeležila veoma bitnu pobedu protiv podmlađenog tima iz Bačke Topole.

U narednom kolu košarkaši Topole na svom terenu dočekuju uvek neugodnu ekipu Srema iz Sremske Mitrovice.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *