PORAZ U POSLEDNJOJ SEKUNDI

Velika šteta. Košarkaši Topole su bili na pragu velike pobede na gostovanju u Novom Bečeju u 2.kolu 1 SLS u košarci.Na kraju su poraženi od domaćeg Jedinstva trojkom u poslednjoj sekundi meča sa 83:82.

Prvi period igre protekao je u ravnopravnoj igri oba rivala, ali je domaći tim ipak stekao prednost i prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 21:19.

Druga četvrtina je bila najslabiji period igre plavo – belih.Bez pravog rešenja u napadu, desetak prodanih lopti iz kojih je domaćin lako polagao loptu u obruč i slabo trčanje pogotovo u odbranu kada se izgubi lopta rezultiralo je da Jedinstvo stekne dvocifrenu prednost koju su Topolčani uspeli da smanje do odlaska na veliki odmor.Novobečejci su vodili na poluvremenu sa 41:36.

Mnogo bolja igra naših košarkaša u drugih 20 minuta igre.Smanjen broj izgubljenih lopti, proradio je i napad,pa su Topolčani početkom poslednje četvrtine preokrenuli tok utakmice i rezultat u svoju korist.Na 4 minute pre kraja vodili sa 7 razlike,a na samo 65 sekundi pre kraja 5 razlike i činilo se da će utakmicu rutinski privesti kraju.U tim trenutcima kao da se odjednom uvukao neki strah od pobede kod naših momaka, napravljeno je nekoliko početničkih grešaka,ali i pored toga na 8 sekundi pre kraja kod rezultata 81:80 za naš tim Kuridža je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja.

Novobečejci su krenuli u svoj poslednji napad i uz zvuk sirene pogodili trojku za njihovu veliku radost,a za naše momke bio je to hladan tuš od kojeg se još dugo posle utakmice nisu mogli oporaviti jer su prokockali veliku šansu da trijumfuju i već sada možda i reše pitanje opstanka u ligi.

U sledećem kolu košarkaši Topole opet imaju imperativ pobede, moraju da trijumfuju na domaćem terenu, a u goste im dolazi ekipa Dinama iz Pančeva.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *