PORAZ U DERBIJU

Košarkašice Topolčanke su u derbiju 2. kola play-offa 1.RŽL gostovale u Beogradu ekipi Art basketa i pretrpele poraz rezultatom 75:59 uprkos dobroj i kvalitetnoj prikazanoj igri.

Kk topolcankaDomaći tim je slavio pre svega zahvaljujući izvanrednom šutu za 3 poena gde je ubacio 14 trojki Topolčankama. Čak i neke renomiranije muške ekipe ne mogu se pohvaliti ovakvim učinkom. Draž ovog susreta predstavljao je dvoboj prve i druge ekipe na tabeli. Derbi je opravdao očekivanja jer je utakmica bila zanimljiva i neizvesna, iako krajnji rezultat to ne pokazuje. Art basket je ostvario pobedu i zahvaljujući većem broju igračica u rotaciji. U 1. četvrtini viđena je ravnopravna borba za svaki koš, a domaća ekipa je ovaj period igre završila sa minimalnom prednošću od 20:19. Drugu četvrtinu Topolčanka je izgubila sa 21:13 pre svega većem broju izgubljenih lopti, tako da je rezultat na poluvremenu glasio 41:32 za Art basket.

U 2. poluvremenu vodila se ravnopravna borba sve do samog finiša utakmice. U samoj završnici susreta Vanja Rašić postiže dve vezane trojke, a njoj se pridružila i Anđela Panić te je domaći tim stekao solidnu prednost koju žuto-crne do kraja meča nisu uspele da anuliraju. Ovo je drugi poraz u ovogodišnjem prvenstvu izabranica mladog trenera Dejana Šegrta, a šansu za revanš imaće za otprilike mesec dana. U ekipi Art basketa pored pomenutih Rašić i Panić istakle su se još Vučković i Nikolić sa po 12 postignutih poena, dok u ekipi Topolčanke sve igračice zaslužuju pohvale za borbenu i požrtvovanu igru, ali bi ipak trebalo istaći Jelenu Zorić koja je postigla 31 poen što je više od polovine svog tima.

U narednom kolu Topolčanku očekuje još jedan težak susret. U goste im dolazi ekipa Čelareva koja se nalazi na 4. mestu prvenstvene tabele. Autor:

Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Citajte malo vi sto mislite da nisam u pravu moje ranije komentare. . . Rekao sam lepo kako ce biti,protiv Lovcenca i takvih ekipa ce biti pobede,a kad dodje ono najvaznije porazi,i tako godinama. . .Nema napred dok se „grobari“ ne sklone iz klubova. Njima to i odgovara,da budu u ovoj ligi i da uzimaju onolike pare iz budzeta koje ne moraju nikome da pravdaju. . .Opet ponavljam,jedino dobro u ovom klubu je mladi trener Dejan Segrt,uz naravno devojcice kojima svaka cast na borbenosti i pozrtvovanju.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *