PORAZ TSC OD PARTIZANA, 1:3 (1:3)!

Derbi 14. kola Super lige Srbije u kojem je TSC ugostio prvoplasirani Partizan. Pun stadion, lepo vreme i četiri pogotka za pobedu Partizana od 3:1.

 

Foto: Ivana Ivanović

 

Nakon smene Mladena Krstajića tim je sa klupe predvodio Mirko Jovanović, sportski direktor kluba. Promena u formaciji i početnih 11 te TSC sada igra sa dva štopera i dva beka, te jednim napadačem. Štoperski tandem će činiti Rajković i Antonić, dok će po bokovima igrati Krsmanović i Petković. U napadu će najistureniji biti Stanojlović, inače bivši igrač Partizana. Meč je započeo minutom ćutanja zbog smrti Dragana Pantelića, čuvenog golmana Jugoslavije i Radničkog iz Niša.

 

Prva prilika za Partizan u 8. minutu. Jojić je izveo slobodan udarac sa strane a Vujačić glavom šutirao pored gola. Uzvratio je TSC minut kasnije kada je Stojković pokušao sa distance. U 9. minutu 1:0 za TSC. Rajković je glavom šutirao Stevanović odbranio a Marko Petković odbijenu loptu poslao u mrežu. Nije dugo trebalo Partizanu da izjednači. Pogrešili su u odbrani TSC a Rikardo Gomeš je brzo iskoristio dodavanje saigrača i postigao izjednačujući pogodak u 12. minutu. Partizan je prekrenuo rezultat u 27. minutu golom Terzića nakon prelepe akcije i asistencije Rikarda Gomeša. U 36. minutu Partizan je poveo sa dva gola razlike. Natho je šutirao Filipović odbanio udarac, a Terzić glavom loptu poslao u mrežu. Veliku šansu da smanji rezultat imao je Mihajlo Banjac u 41. minutu ali je stativa sprečila vezistu TSC da postigne pogodak. Na poluvremenu 1:3.

 

Foto: Ivana Ivanović

 

Krenuli su ofanzivno od samog starta drugog dela fudbaleri domaćih. U 48. Tomanović se najbolje snalazi u kaznenom prostoru Partizana i šutira pored gola. Stanojlović je u 55. pokušao da iskoristi izgubljenu loptu Miletića i njegov šut je završio u rukama golmana Stevanovića. Aranđel Stojković je uhvatio volej u 62. minutu i odlično šutirao, ponovo je Stevanović bio nesavladan. Opao je tempo u drugom poluvremenu pa je viđeno manje šansi. Centaršut Stanojeva umalio je iznenadio golmana Stevanovića, dok je sa druge strane Lutovac bio neodlučan i tako propustio dobru šansu za Partizan. TSC je posustao a Partizan dodao gas pred sam kraj meča. Kvinsi Menig se našao u prilici u 88. i šutirao u golmana Filipovića. Šćekić je takođe pokušao glavom u 90. minutu. Ponovo Lutovac u šansi, minut 91.  Poslednju šansu na meču je imao strelac pogotka za TSC, Marko Petković. Na kraju je ostao rezultat iz prvog poluvremena, 1:3.

 

Foto: Ivana Ivanović

 

Mirko Jovanović je izjavio posle meča :

„Kao što sam u najavi rekao očekivao sam dobru utakmicu i obe ekipe su pružile spektakl. Brzo smo primili gol i ostala dva smo lako primili, bez dobre reakcije odbrane. Pružili smo dobru partiju i imali smo dosta lopte u posedu i dosta šansi, stativu. Partizan je ispred nas i pokazao je da je tu gde jeste u ovom momentu zasluženo“.

 

TSC ostaje na 4. poziciji i u narednom kolu gostuje Vožvodovcu, dok će u međuvremenu odigrati i meč Kupa Srbije u gostima protiv ekipe Zlatibora.

 

TSC: Filipović, Krsmanović (Petrović), Rajković, Antonić, Petković, Tomanović, Stojković, Zec, Stanojev, Banjac (Milićević), Stanojlović (Ratkov)

 

Vanja Uzelac

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *