PORAZ TOPOLČANKE U ODLUČUJUĆEM MEČU

Spuštena je zavesa na ovogodišnje takmičenje u 2 ŽLS. Na žalost Topolčanka kao i prethodne sezone u samom finišu prvenstva nije uspela da se plasira u Prvu ligu Srbije.

Ponovo su žuto – crne bile veoma blizu, ali nisu uspele i pored sjajne podrške sa tribina sportske hale u Subotici. Na kraju je Spartak u dramatičnoj završnici slavio rezultatom 81:78 iako je Topolčanka 39 minuta imala rezultatsku prednost i kontrolisala dešavanja na terenu.

Topolčanka je odlično otvorila utakmicu, povela 8 razlike, a Spartak upisao svoje prve poene na isteku trećeg minuta. Prvu četvrtinu izabranice Dejana Šegrta rešile su u svoju korist rezultatom 24:20. U 2. četvrtini domaće košarkašice vezuju nekoliko trojki i polovinom ove deonice prvi put dolaze do vođstva 34:31. Nakon time – outa trenera Šegrta žuto – crne dolaze do svoje prepoznatljive igre koja ih je krasila tokom većeg dela prvenstvene trke i do poluvremena preokreću stvari u svoju korist, odlaze na veliki odmor sa prednošću od 46:38.

topolcanka

I pored nešto lošije i nervoznije igre u trećoj deonici i ovaj period su naše devojke rešile u svoju korist. Na samom početku poslednje četvrtine Topolčanka je došla i do najveće prednosti na ovom susretu 69:56 i tada se činilo da će mirno susret privesti kraju. Od tog trenutka sledi pad u igri našeg tima, nekoliko izgubljenih lopti u napadu i nekoliko promašenih zicera. Na drugoj strani to koristi ekipa Spartaka kojoj je ponovo proradio šut spolja u završnici utakmice i sa nekoliko dalekometnih koševa i nekoliko dobro istrčanih kontranapada ušlo se u neizvesnu završnicu.

Ključni trenutak utakmice se odigrao na 40 sekundi pre kraja kada Spartak postiže trojku za svoje drugo vođstvo na ovom susretu 79:77. Na 12 sekundi pre kraja Radulović ima priliku da našem timu donese produžetak sa linije slobodnih bacanja, međutim bila je polovična. Savković postiže lagane poene za svoj tim, a lider tima iz Bačke Topole Slađana Radulović sa više od 9 metara uz zvuk sirene pokušava trojkom da izjednači rezultat, ali je lopta završila na obruču za konačnih 81:78 za Spartak.

Nema se šta zameriti košarkašicama Topolčanke za sve ono što su pružile i prikazale tokom cele sezone. Na kraju i na žalost sve je stalo u ovih poslednjih 40 minuta, cela sezona za koju je proliveno litre i litre znoja, mnogo truda, odricanja i svega ostalog.

Topolčanka je na kraju zauzela 3. mesto sa identičnim skorom pobeda i poraza kao i prethodne sezone (18 pobeda i 4 poraza).

Sigurno ono što najviše raduje je povratak bačkotopolske publike na tribine sale OŠ “ Čaki Lajoš“, a treba napomenuti i dobar rad sa mlađim kategorijama i rad u školi košarke za one koji tek se upoznavaju sa ovom prelepom igrom. Sve više devojčica se opredeljuju da treniraju ovaj sport u našem gradu, a za to su dosta zaslužne i naše prvotimke kojima se mora skinuti kapa i odati priznanje za sve prikazano u ovoj sezoni i za veliku odanost prema gradu,grbu koji nose i klubu.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Nekim igračicama se treba zahvaliti na saradnji, jednostavno nisu dorasle da nose dres ekipe koja je u vrhu Druge lige već drugu godinu.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *