Poraz nakon tri vezane pobede

Ekipa Srbobrana uz Hajduk iz Kule može se pohvaliti da su jedini oba puta u ovoj sezoni na pleća oborili četu trenera Mikloša Benčika.

kk topola

Prekinuta je serija plavo – belih od tri vezana trijumfa u doigravanju za naslov prvaka i to pred domaćim navijačima.

U okviru 6.kola play – off takmičenja Topolčani su pretrpeli poraz od ekipe Srbobrana rezultatom 81:73.

Tokom celog susreta naša ekipa je igrala promenljivo sa mnogo oscilacija u igri, u stilu toplo – hladno.

Izabranici Mikloša Benčika su dobro otvorili utakmicu, poveli 10:2, Srbobranci uzvratili, a prvu deonicu naši momci rešili u svoju korist sa 20:16.

Početak 2.četvrtine pripada gostima, a finiš 1.poluvremena Topoli kada prave mini seriju i na veliki odmor odlaze sa prednošću od 41:34. U prvih 20 minuta trebalo bi istaći da su naši košarkaši potpuno neutralisali najboljeg igrača i najboljeg strelca lige iz ekipe Srbobrana Jovana Antića koji je ubacio svega 5 poena u ovom periodu igre.

Topolčani su zadržali prednost i na ulasku u poslednjih 10 minuta. Međutim u poslednjoj četvrtini totalni pad u igri našeg tima. Loša rešenja u napadu sa dosta promašaja, na drugoj strani proradio je šut gostiju, pogotovo Antića koji se na kraju zaustavio na 26 ubačenih poena.

Poslednji period Srbobran je rešio u svoju korist rezultatom 27:15 i tako došao i do druge pobede nad Topolom u ovoj sezoni.

U narednom kolu, pretposlednjem, košarkaši Topole gostuju u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu kojeg su savladali kući i od tog momenta krenuo je pobednički niz plavo – belih koji je nažalost prekinut sinoć.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *