PORAZ KOŠARKAŠA U IZJEDNAČENOJ IGRI

Košarkaši Topole zaista nemaju sreće, ali i u pojedinim trenutcima meča nemaju ni strpljenja i koncentracije da bi ubeležili pobedu.Ovo je ujedno rezime utakmice 5.kola 1 SLS koju su Topolčani izgubili na gostovanju u Novom Sadu protiv ekipe I Came To Play rezultatom 81:75.

Dobro su naši košarkaši otvorili susret, poveli 7:0 i do finiša prve četvrtine kontrolisali dešavanja na parketu.Domaćin se uspeo vratiti,a ovaj period igre Topola je rešila u svoju korist rezultatom 26:23. Početak druge četvrtine bio je najbolji period igre plavo – belih, doneo im je ogromnih 16 poena viška, što se ispostavilo da nije bilo dovoljno za drugi ovosezonski trijumf. Umesto da nastave u visokom ritmu dok je protivnik bio u nokdaunu, pojedini igrači Topole počeli su da soliraju, rešavaju napade posle 5 – 10 sekundi što je u potpunosti odgovaralo domaćinu i do poluvremena smanjilo veliki zaostatak na svega -4 (38:42).

Već na startu 2.poluvremena domaći tim serijom 5:0 preokreće rezultat u svoju korist i od tog trenutka pa sve do samog kraja ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Kao i u prethodna dva susreta domaćin je imao više sreće i čvršće živce u samom finišu, te je na kraju upisao i prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu, dok će košarkaši Topole morati da sačekaju neku drugu priliku da zabeleže drugi trijumf. Ona će im se pružiti u subotu 07.11.2020. u 19 h kada dočekuju ekipu Omladinca iz Novih Banovaca koja takođe kao i Topola iz pet odigranih mečeva ima skor od jedne pobede i četiri poraza.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *