PORAZ BEZ POSLEDICA ZA KRAJ

Košarkaši Topole su u poslednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva Prve srpske lige-sever gostovali u Rumi ekipi Slovena i na kraju pretrpeli poraz rezultatom 90:77.

Kao i prošle sezone žreb je hteo da se u poslednjem kolu sastanu Topolčani i Rumljani. Pre godinu dana naši košarkaši su u Rumi igrali jednu od najvažnijih utakmica u svojoj dugogodišnjoj istoriji, odlučivali sami o svojoj sudbini, morali da pobede i to su učinili protiv ekipe Slovena koja je tada bila prebrinula sve brige oko opstanka u ligi. Ova utakmica, izmenjene uloge.

Pre samog početka znalo se da će naš tim i naredne sezone igrati u ovom rangu takmičenja, dok će ekipa Slovena napustiti srpskoligaško društvo i od naredne sezone igrati u nižem rangu. Baš zbog toga trener Benčik je odlučio da u ovom susretu ukaže šansu mlađim igračima i da im veću minutažu, tako da su Čeke, Slavčev i Onasoga Ayoola u proseku odigrali 20-25 minuta, a u poslednjoj četvrtini šansu su dobili i najmlađi Arsenić i Janjić. Podršku na terenu su im davali i iskusniji Vukolić, Prlja, Topalov, Sekereš, Kaćanski i Stojaković.

Što se tiče same utakmice napad plavo-belih je koliko-toliko funkcionisao, svi igrači Topole osim najmlađeg Uroša Janjića su uspeli da se upišu u listu strelaca, ali je defanziva bila jako loša. Dozvolili su protivniku da im ubaci 90 poena. Prva četvrtina bila je ogledalo celog susreta gde je ekipa Slovena sa lakoćom postizala poene u napadu. Postigli su Rumljani 4 trojke u ovom periodu igre, a u pet navrata desila se situacija 2+1 što je nedopustivo i što je baš razljutilo trenera Benčika. U finišu 1. poluvremena ekipa Topole je stigla i do minimalnog i jedinog vođstva na ovoj utakmici (39:38), ali je domaći tim trojkom Matića vratio prednost i 1. poluvreme rešio u svoju korist 45:42. U 2. poluvremenu u finišu 3. četvrtine ekipa Slovena je trojkama Kneževića stekla dvocifrenu prednost koju više nije ispuštala do samog kraja, iako su u jednom trenutku Topolčani sredinom poslednjeg perioda igre stigli na 6 poena zaostatka.

Sve u svemu zaslužena pobeda domaćeg tima gde su se istakli Matić i Knežević sa 21 poenom, dok u ekipi Topole što se tiče košgeterskog učinka su se istakli Vukolić sa 15, Prlja sa 14 i Kaćanski sa 13 poena. Košarkaši Topole sezonu su okončali na 8. mestu prvenstvene tabele sa 12 pobeda i 14 poraza. Prvo mesto osvojila je ekipa Svetog Đorđa iz Žitišta i od sledeće sezone će se takmičiti u 2. ligi Srbije, a ligu napuštaju pored Slovena Akademik iz Srbobrana, Kris Kros iz Pančeva i Futog.

Da podsetimo liga se skraćuje i od naredne sezone liga će brojati 12 klubova, među kojima će biti i KK,,Topola“.

Autor: Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *