POBEDOM U PRIJEPOLJU KOŠARKAŠICE OVERILE TITULU NA POLUSEZONI

Naše gracije sa najdaljeg gostovanja iz Prijepolja vratile su se uzdignutih pesnica i ozarena lica.

U derbiju 10. kola 2 ŽLS savladale su domaću Mileševku sa 68:72 u jednoj pravoj rovovskoj borbi i tako overili titulu nakon polovine prvenstva.

Foto: Si Studio Digital

Iako su dobro otvorile utakmicu i povele 8:2 ostatak prve četvrtine pripao je domaćem sastavu koji je nakon 10 minuta igre vodio 22:16.

Povela je Mileševka i sa 10 razlike na početku drugog kvartala, ali je potom Topolčanka uzvratila pre svega odličnoj igri Radulovićke koja je jedina u tim trenutcima bila raspoložena za igru u našem timu.

Žuto – crne su na poluvreme otišle sa minimalnom prednošću 36:35, a Slađana Radulović je do tada ubacila 19 poena.

U drugom poluvremenu Topolčanka je zahvaljujući Isidori Savković u trećoj četvrtini stvorila dvocifrenu prednost.

Foto: Si Studio Digital

Iako je Topolčanka na kraju ovog perioda imala lepu prednost 57:46 moramo priznati da je bilo i praznih minuta i kod jednih i kod drugih, više kod domaćina koji je postigao 11 poena, naspram 21 Topolčanke.

I na početku poslednjeg kvartala nije štimalo u igri našeg tima, pa je Mileševka zahvaljujući pre svega Nataši Bučevac koja je prethodne dve sezone proglašavana za MVP lige prepolovila prednost našeg tima za samo 2 minuta.

Najviše što je mogao domaći sastav je da dođu do minimalnog zaostatka 67:65, ali su potom usledile dve izuzetno važne trojke Sonje Zorić, a zatim i Tamare Jokić koje su i prelomile utakmicu.

Sve devojke zaslužuju pohvale za iskazanu požrtvovnost i iskazanu vernost prema dresu i grbu kluba koji nose.

Ovakve utakmice rađaju šampione. I kad ne ide glatko i lako kako su nas navikle naše košarkašice, izađeš na teren, stegneš zube, daš svoj maksimum i na kraju stigne nagrada u vidu možda i najvrednije pobede u prvom delu prvenstva. Slađana Radulović na kraju je upisala 26 poena, a sve bolja i zapaženija Isidora Savković ubacila je 19 poena i pri tome uhvatila 9 lopti pod oba obruča.Najbolja igračica Mileševke Nataša Bučevac postigla je na kraju 33 poena.

Foto: Si Studio Digital

Košarkašice Topolčanke do kraja kalendarske godine očekuju još tri utakmice i to sve na domaćem terenu,dve u prvenstvu i jedna u Kupu Srbije.

U nedelju 18.12.2022.g sa početkom od 18 h i 30 minuta izabranice Dejana Šegrta dočekaće ekipu Ljubovije u sali OŠ “ Čaki Lajoš „.

Još jedna pozivnica za sve da dođu i pozdrave naše šampionke koje nas oduševljavaju svojim igrama i rezultatima iz nedelje u nedelju i sa ponosom predstavljaju naš mali grad širom Srbije.

 

4 komentara

  1. Bravo, bravo , bravo. Čestitke na jesenjoj tituli ne treba se time zadovoljiti. Sve pohvale za upravu kluba koja je obezbedila da ekipa odmori i prenoći na putu do Prijepolja i odmorna dočeka ovaj meč!! Jos jednom se pokazalo da direktor nije potreban na klupi nego na tribinama.. a na pauzi direktor u brazdu a ne da se samo hvali po gradu i na FB i da traži pojačanja i sponzore , treba razmišljati već o ekipi za 1 ligu i stajlingu naravno jer u prvoj ligi ocekujemo cipe i sulju i u gostima i kod kuce !!

     
  2. Igračici sa brojem 14 u poslednjem minutu pao mrak na oči, sreća po ostatak ekipe, nedovoljno za eventualnu pobedu domaćina. Sve čestitke ekipi, a sportskom direktoru opomena za drugi deo prvenstva, jedna igračica još mora da se dovede, po meni bi bilo najbolje na poziciji 4. Gorane sportski pozdrav iz Novog Sada, uz sreću tebi i ekipi u daljem takmičenju!
    P.S. potencijalan povratak Ivane Curaković iz Spartaka bi bio pun pogodak, kada uzmemo u obzir njene minute u Spartaku. Topolčanka je u boljoj finansijskoj situaciji nego prošle sezone i mislim da uz redovno plaćanje bi igračica pristala na povratak u žuto-crni dres.

     
  3. Bravo devojke,bravo Dejane. Posebne pohvale na racun sportskog direktora koji je treneru oformio respektabilan sastav,sa relativno malim budzetom. Madjionicar na svojoj funciji,nadam se da ce rukovodstvo kluba to da prepozna i da adekvatno nagradi gospodina direktora.

     
  4. Nanannanana 1.liga 1.liga

    Slažem se sa iskreno..jebi ga treba direktora nagraditi, produžiti mu boravak na odmoru i povećati platu mala su trenutna primanja za takvog strucnjaka. Produžite mu ugovor i pojačanje primanja. Covic i Ostoja traže pojačanja na toj poziciji.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *