POBEDA U KOMŠIJSKOM SUDARU

Na otvaranju drugog dela sezone u 2 ŽLS košarkašice Topolčanke su nakon poraza u Vršcu prošlog vikenda (zaostala utakmica 9.kola) dočekale u komšijskom duelu ekipu Srbobrana i na kraju slavile rezultatom 72:52.

Srbobranke su nakon pobede u Požegi prethodne nedelje doputovale u Bačku Topolu da što skuplje prodaju svoju kožu i da pokušaju da iznenade i da se revanširaju za poraz iz prvog dela. Topolčanka iako nije blistala u prvih 20 minuta brzo je stekla dvocifrenu prednost koju je sigurno i održavala tokom 1.poluvremena. Žuto – crne nije služio šut, očajni procenti, naročito sa linije slobodnih bacanja (5 od 11), a promašeno je i desetak čistih zicera. No sa i ovakvom igrom Topolčanka je 1.poluvreme rešila u svoju korist rezultatom 38:31.

Ponovo su naše devojke pokazale da su na startu 2.poluvremena najbolje i najače. Podigle su odbranu na viši nivo, a u napadu uz standardno poslovičnu Slađanu Radulović razigrale su se Sofija Repček i Danijela Grahovac i posle samo nekoliko minuta igre prelomile utakmicu podigavši razliku našeg tima na +20, a sa tom razlikom utakmica je i završena, stim što su oba trenera u finišu susreta šansu ukazali mlađim igračicama.

U pobedničkom timu Radulovićka je upisala 17 poena, a podršku je imala u mlađanoj Sofiji Repček i iskusnoj Danijeli Grahovac koje su dodale po 16 poena. U ekipi Srbobrana najistaknutija je bila kapiten Jelena Curaković koja je ujedno bila i najefikasniji akter utakmice sa 21 ubačenim poenom.

Košarkašice Topolčanke u narednom kolu gostuju u Požegi ekipi Sloge koju su savladali na svom parketu u oktobru prošle godine. Posle večerašnje pobede nadamo se novom pobedničkom nizu čete koju sa klupe sa uspehom predvodi trener Dejan Šegrt i reprizi prvog dela prvenstva.

Autor: Goran Medar
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *