POBEDA TSC U MALOM DERBIJU BAČKE

U okviru 28. kola LLT Super lige Srbije odigran je mali bački derbi između Proletera iz Novog Sada i TSC iz Bačke Topole. Gosti su slavili rezultatom 1:3.

Pred oko 300 gledalaca na stadionu Karađorđe u Novom Sadu viđen je čvrst fudbal ali sa četiri pogotka. Krenuli su gosti iz Bačke Topole ofanzivno, te već u 5. minutu dobili kazneni udarac, nakon što je u šesnaestercu oboren Duronjić. Uspešan realizator bio je Nenad Lukić. Do kraja prvog dela viđeno je malo šansi. Na poluvremenu 0:1.

U drugom delu domaći kreću ofanzivnije i dolaze do izjednačenja u 54. minute. Posle slobodnog udarca i gužve najbolje se snašao Branislav Jovanović i loptu poslao u mrežu. Dva minuta nakon izjednačujućeg gola, domaći su oštro protestvovali tražeći penal. Lopta je nakon centaršuta Tanasina pogodila u ruku Ponjevića, međutim sudija Piper nije opravdano pokazao na belu tačku, jer je lopta pogodila igrača u ruku kojom je bio prilikom klizećeg starta oslonjen na zemlju.

 

U 66. minutu je napadač TSC Vladimir Silađi samo prosledio loptu u mrežu nakon šuta Babića i odbrane golmana Petrića, i tako postigao svoj 16. pogodak u Super ligi ove sezone. Tri boda je potvrdio navedeni Đuro Zec u 84. minutu.

 

Ovom pobedom TSC se izjednačuje na 3. mestu sa Vojvodinom, koja ima meč manje. U narednom kolu u Senti će gostovati ekipa Crvene zvezde, meč se igra 14. juna.

Vanja Uzelac

 

Jedan komentar

  1. Svaka cast ekipi i navijacima (Blue Betyars), mnogo su se culi na tv-u! 🙂

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *