OČEKIVANA POBEDA TOPOLČANKE NAKON PORAZA U DERBIJU

Brzo su košarkašice Topolčanke zaboravile prošlonedeljni poraz u derbiju, arhivirale ga i nastavile tamo gde su stale pre ovog duela.


U okviru 18.kola 2 ŽLS žuto – crne su dočekale ekipu Rudara iz Bora koja ih je namučila u prvom delu sezone i koje se grčevito bore za opstanak u ovom rangu takmičenja, a nakon 40 minuta igre Topolčanka je zabeležila ovog puta sigurnu i zasluženu pobedu rezultatom 85:72.

Za 16-ti trijumf u prvenstvu bila im je dovoljna 2.četvrtina koju su odigrale perfektno i u fazi odbrane i u fazi napada dobivši ovu deonicu sa 22:6,tako da su na poluvreme otišle sa velikom zalihom od 17 poena prednosti – 44:27.

U 2.poluvremenu Topolčanka je stekla i maksimalnih 20 razlike,a zatim povukla ručnu. Simpatična ekipa iz Bora predvođena fenomenalnom Jelenom Prvulović nije se predavala. Pre svega šutom za 3 poena gošće su na kraju poraz učinili podnošljivim.

Trener Šegrt je u finišu susreta pružio šansu svim igračicama koje su se našle u protokolu za ovu utakmicu.

Još jedno lepo košarkaško veče u sali OŠ “ Čaki Lajoš „, a dobro popunjene tribine i objektivna bačkotopolska publika ispratila je igračice oba tima aplauzom u svlačionicu.

Najefikasnija u našem timu bila je Tamara Jokić sa 21 poenom. Sonja Zorić ubacila je 16, a Slađana Radulović 14 poena koja je usput zabeležila i toliki broj asistencija. Dvocifrena je takođe bila u našoj ekipi i povratnica u tim Ivana Curaković koja je ubacila 12 poena. U ekipi Rudara fantastična Jelena Prvulović ubacila je 28 poena, a dvocifrene još su bile Milica Jovanović sa 17 i Tamara Golubović sa 14 poena.

U prvenstvu 2 ŽLS uslediće dvonedeljna pauza zbog Kupa Srbije,a potom će naše devojke ponovo biti domaćini kada će ugostiti ekipu Karaburme iz Beograda.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *