OČEKIVAN I LAK TRIJUMF

Košarkaši Topole su u laganom ritmu kako se i očekivalo pre susreta savladali Kris Kros iz Pančeva sa 72:58 i tako im naneli i drugi poraz u ovogodišnjem prvenstvu ostavivši im minimalnu šansu da se i dogodine takmiče u ovom rangu takmičenja. Trener Benčik na ovoj utakmici podelio je jednako minute svim svojim izabranicima i svi osim mlađanog Arsenića su upisali poene na svoj konto. Prvi put mesto u startnoj petorci domaćih zauzeo je još jedan golobradi domaći igrač Čeke na poziciji plejmejkera i odlično odradio posao u organizaciji igre pritom postigavši 5 poena u prvoj deonici igre. Topolčani su prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 17:8 pre svega zahvaljujući čvrstoj i agresivnoj odbrani. Nisu domaći košarkaši ni u nastavku utakmice smanjili gas, već sredinom drugog perioda igre stvorili 15 razlike i već tada je svima u sali bilo jasno da će se zabeležiti još jedna pobeda na domaćem terenu. Rezultat na poluvremenu od 34:19 jasno govori kakvu su odbranu odigrali plavo-beli u prvih 20 minuta.

U drugih 20 minuta oba trenera su šansu ukazali svim svojim igračima koji su se našli u protokolu za ovaj susret. Treća četvrtina pripala je domaćinu a poslednji kvartal ekipi iz Pančeva koja je na kraju uspela da malo ublaži poraz jer je ekipa Topole u jednom momentu imala i 20 poena viška.
Ono što posebno raduje sve dobronamerne istinske zaljubljenike u sport, a pre svega rukovodstvo i stručni štab košarkaša je povratak Ilije Hinića na teren posle višemesečne pauze. Na parketu je proveo 10-tak minuta i pri tome uspeo da zabeleži 4 poena pored svog imena, čime je poručio treneru Benčiku i ostalim svojim drugarima iz tima da će biti nemerljivo pojačanje za drugi deo sezone.
Što se tiče postignutih poena nije baš bilo preterano raspoloženih igrača u oba tima. U ekipi Topole jedini dvocifreni sa 11 ubačenih poena Marko Mumalo i Ognjen Prlja, dok je u ekipi Kris Krosa Dimić ubacio 15 poena i tako izrastao u najefikasnijeg aktera ovog susreta.
Topolčane u narednom kolu očekuje komšijski duel, gostovanje u Kuli ekipi Hajduka. Uvek su susreti ova dva rivala privlačili veliku pažnju ljubitelja košarke i kao po pravilu utakmice ova dva tima su uvek bile uzbudljive i neizvesne do samog kraja gde god da su se igrale. Da podsetimo za kraj Topolčani su u prvom delu prvenstva slavili pobedu na svom terenu, mada je ekipi Hajduka falila prva violina tima Bajić u ovom susretu.

Autor: Goran Medar

 

2 komentara

  1. Lagana pobeda nase ekipe. Konacno se trener setio da ima i nasu decu koja treniraju i dao im malo vise prostora. Ne znam zasto Ceke ne pocinje svaku utakmicu??? Ove rekreativce iz panceva bi pobedili i juniori. I opet na kraju se spominje uvek neizvesne utakmice sa Kulom,a mislim da smo ih pobedili 20 razlike u prvom delu prvenstva,pa ne znam na koju se neizvesnost misli???

     
  2. Горан Панић, Бачка Топола

    Честитке на још једној победи симпатичној кошаркашкој дружини из Бачке Тополе. Посебне похвале заслужују коуч Бенчик и Горан Медар, за које мислим да су истински кошаркашки заљубљеници, као и скромни и добри људи. Играчи из Суботице заслужују велико поштовање за допринос клубу, при чему бих истакао Прљу и Топалова, чији би дресови требало да буду истакнути под сводовима дворане (по окончању играчких каријера) из захвалности за њихову жртву према клубу, по угледу на NBA. Мишљења сам да коуч Бенчик даје пристојну минутажу домаћим играчима, при чему је Мумало својим добрим играма заслужио епитет „икс фактора“. За похвалу су и досадашње партије Каћанског, који се мени посебно допада због свог сангвиничног темперамента. Апелујем на руководство клуба да се у клуб привуку још неку млади домаћи играчи, попут Дамјана Миљанића…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *