NOVA POBEDA KOŠARKAŠICA

Košarkašice Topolčanke su u 3.kolu play-offa 1.ŽRL zabeležile i treću pobedu.

Nakon velike pobede prošle nedelje protiv najvećeg konkurenta u borbi za prvo mesto ekipe Stare Pazove i to u gostima, devojke Dejana Šegrta su ovog puta dočekale i savladale ekipu Girl basketa iz Zemuna rezultatom 67:54.

Odlukom Vlade Srbije zbog širenja korona virusa utakmica je odigrana bez prisustva gledalaca. Gošće su samo na početku meča povele 4:2, ali su žuto-crne veoma brzo napravile seriju 14:0 i stvorile dvocifrenu prednost koja je na kraju prve deonice iznosila +10 (25:15). Druga četvrtina je protekla u ravnopravnom nadmetanju oba rivala. Gošće su bile za nijansu bolje pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 39:30 za naš tim.

Na početku 2.poluvremena domaće košarkašice podigle su odbranu na viši nivo dozvolivši protivniku da im ubaci svega 8 poena u tom periodu igre. Na kraju treće četvrtine Topolčanka je vodila sa 57:38 i već tada je bilo jasno da će zabeležiti treću pobedu u play-offu i zadržati lidersku poziciju na tabeli tri kola pre kraja prvenstva. U poslednjih 10 minuta igre trener Šegrt je šansu pružio mlađim igračicama sa manjom minutažom, što je ekipa iz Zemuna znala da iskoristi i do kraja ublaži poraz. U narednom kolu košarkašice Topolčanke gostuju u Sremskoj Mitrovici ekipi Srema koju su na startu play-offa relativno lako savladali na domaćem terenu.

Autor: Goran Medar
Foto: Si Studio Digital

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *