Noć za pamćenje u sali maloj za sve zainteresovane gledaoce!

U okviru četvrtfinala Kupa Srbije Topolčanka je dočekala višestrukog i aktuelnog osvajača duple krune Crvenu Zvezdu. Crveno – bele su apsolutno opravdale ulogu favorita i na kraju slavile ubedljivu pobedu rezultatom 108:54 i tako se plasirale na završni turnir koji će se odigrati za dve nedelje u Nišu.

Odavno nije vladalo ovakvo interesovanje za jedan košarkaški meč u našem gradu. Mnogo pre samog početka utakmice reka ljudi je hrlila prema OŠ „Čaki Lajoš“. Pola sata pre početka same utakmice igla više nije mogla da stane na tribine koje su bile prepune.

Foto: Si Studio Digital

Za naše devojke ova utakmica je bila samo nagrada za sve što su učinile do sada. Sigurno da im je primarni cilj prvenstvo i već u nedelju novo iskušenje kada dočekuju ekipu Rudara iz Bora gde ih pobeda dovodi na prag Prve lige što je bila i želja kada se počelo prvenstvo u oktobru.

Lep gest priredio je domaćin pre početka utakmice. Uručeni su prigodni pokloni košarkašici Crvene Zvezde našoj Topolčanki Milici Bojović koja je košarkaški prohodala u našem klubu, kao i predsednici KKŽ Crvena Zvezda Vesni Čović. Igračice Topolčanke su takođe uručile simbolične poklone igračicama Crvene Zvezde.

Foto: Si Studio Digital

Nakon otpevane himne naše malene Jane Tankosić počela je utakmica. Topolčanka, sa velikom podrškom sa tribina bez respekta prema velikom rivalu ušla je u meč i povela 4:0 i 7:4 i to je bilo sve što se ticalo vođstva naše ekipe. Veoma brzo Beograđanke su se konsolidovale i prvu četvrtinu rešile u svoju korist 27:18.

Borile su se devojke u žuto – crnim dresovima koliko su mogle, ali su veoma brzo u problem sa ličnim greškama ušle kapiten tima Radulović i Tadić, pa ih je trener Šegrt morao izvaditi iz igre što se još više osetilo na terenu i Zvezda je na veliki odmor otišla sa visokom prednošću od 55:31.

Foto: Si Studio Digital

Topolčanka je u trećoj četvrtini uspevala još koliko toliko da se suprotstavi Zvezdi, ali u poslednjih 10 minuta ponestalo je daha i svežine, jer bila je ovo treća utakmica u nedelju dana za naše košarkašice što je protivnik iskoristio da na kraju slavi ubedljiv trijumf.

Na kraju utakmice zadovoljna publika gromoglasnim aplauzom nagradila je igračice oba tima, a oni najmlađi su se još dugo posle na parketu fotografisali i pravili selfije sa košarkašicama i jednog i drugog kluba za večnu uspomenu.

Foto: Si Studio Digital

Treba naglasiti da su utakmici prisustvovali potpredsednik KSS Dušan Projović i komesar lige Branko Aleksić koji su dali najvišu ocenu za organizaciju utakmice.

Foto: Si Studio Digital

Na poziv da prisustvuju ovoj utakmici su se zahvalile prva žena u KSS za žensku košarku Ana Joković i selektorka Marina Maljković koje nisu bile u mogućnosti da prisustvuju ovom spektaklu zbog privatnih i klupskih obaveza, ali su obećale da će veoma brzo doći i posetiti naš klub.

Foto: Si Studio Digital

Topolčanka se vraća obavezama u prvenstvu. Već u nedelju 26. februara dočekaće ekipu Rudara iz Bora.

Pobeda u ovom susretu dovodi je na prag ulaska u Prvu ligu nakon 28 godina, a svi u klubu se nadaju da će se publika ponovo odazvati u velikom broju da im pruži podršku kao što je bila tokom cele sezone.

 

5 komentara

  1. Ovo je nesto sto treba da bude primer kako treba da izgleda svaki sportski dogadjaj u nasem gradu. Mnogo dece, osmeha,aplauza. . .rezultat ocekivan,nase devojke dale maksimum u ovom momentu. Sportski direktor JEDINI na klupi obucen kako treba. Mora se istaci malo slabija fizicka priprema nasih igracica(ne znam da li imaju kondicionog trenera,ako imaju ne radi dobro). Bice steta ako zasluzeno udjemo u prvu ligu,a ne bude nam dozvoljeno da zbog uslova sale ne igramo u nasem gradu. Trebali sta jos slika pre svega radosne dece sa tribina daa stavite uz ovaj tekst,jer je to najveca pobeda Topolcanke sinoc.

     
  2. direktorov panter

    Pravi spektakl bilo je zadovoljstvo gledati utakmicu , sve čestitke pre svega organizatorima, upravi kluba , stručnom stabu, sekretarima, trenerima a najviše domaćim košarkasicama koje su borbom i zalaganjem pokušale da nadomeste razliku koja je evidentna izmedju ove dve ekipe ali ŽKK CZ nije ekipa sa kojom se treba porediti ipak je to malo viši nivo od našeg trenutno ali sigurno je veliko iskustvo kako igračicama tako i treneru, atmosfera za pamćenje i nadu da će sledeće godine biti više ovakvih utakmica . Jedina zamerka je sportski direktor, stajling iz 90ih godina verovatno je mislio da uplaši protivnika stajlingom Kneleta i Giške… Takodje moglo se primetiti da je kod svakog koša i poena gostujuće ekipe na lice nabacivao blagi osmeh i stisak pesnice uz ushićeni pogled usmeren prema Gospodji Vesni Čović, bez obzira na njegovu emociju prema CZ i porodici Čović ipak je trebao da bude profesionalac ipak je Topolčanka naš lokalni klub. Možda bi uprava trebala da razmisli da ga vrati u muški klub ili da ga prodaju ŽKKCZ uz visoku izlaznu klauzulu jer verujem da je zapao za oko Gospodji Čović…
    Tekst je odlican napokon neko je ipak poslusao savet i citao clanke profesora uzelca na mozzartu!

     
  3. Radujem se da se ponovo igra dobra košarka u Bačkoj Topoli 🙂
    Velike pohvale za devojke, za timsku igru i borbu do poslednjeg!
    Samo napred 🙂

     
  4. Da odgovorim na komentar gospodina “Iskreno j . . . . .ga”:
    Devojke nemaju kondicionog trenera, treniraju dva puta nedeljno, čak i u ta dva puta se retko sreću sve zajedno i to je po meni možda i najveći problem i trenutna slika i prilika ženske košarke. Ekipa koja je prva na tabeli drugog po redu SAVEZNOG ranga, trenira svega 2 puta nedeljno, kao i recimo muški klub, koji se nalazi u 1. “Vojvođanskoj” ligi. Sportski pozdrav za sve.

     
  5. Direktorov panter

    Porodica pantera se širi svakim danom . Al samo je jedan panter na temama zkk i to panter našeg sportskog direktora.A sto se tice kondicije verujem da svaka devojka pored kosarke mora da radi pa i ne čudi što se trenira 2x nedeljno ali posle noovog poznanstva sa ove utakmice sledeće godine kad direktor resi sponzorstvo Fabrike metalnih proizvoda biće sve to na svome mestu

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *