NASTAVAK PRVENSTVA DONOSI GRČEVITU BORBU ZA OPSTANAK

Nakon startne pobede na otvaranju prvenstva košarkaši Topole od tada ne znaju za pobedu. Pretrpljen je i šesti poraz u nizu i sada je sasvim jasno da će nakon samo odigrane trećine prvenstva KK Topola voditi grčevitu borbu za opstanak u srpskoligaškom društvu.
U okviru 7. kola Prve srpske lige – sever od Topole je bila bolja ekipa Mladost Veternika koja je slavila sa 85:77 u sali OŠ “ Čaki Lajoš“.

Ponovo je početak utakmice, tačnije 1. četvrtina bila očajna za domaći tim.Anemična i mlaka igra Topolčana naročito u odbrani dovela je do toga da prime čak 33 poena u ovoj deonici što je na kraju možda i bilo presudno da se ubeleži novi poraz.Drugi kvartal je pripao domaćem sastavu koji je zaigrao mnogo angažovanije i u odbrani i u napadu pa su na minut pre kraja poluvremena uhvatili rezultatski priključak, ali su gosti sa dve ubačene trojke na poluvreme otišli ipak sa prednošću 51:45.

Trener Benčik je pred samu utakmicu imao velikih kadrovskih problema neigranjem četvorice standardnih prvotimaca,a kada se još sredinom druge četvrtine povredio i Radun koji je izvrnuo zglob roster je bio još više skraćen, pa je u nastavku utakmice računao na svega sedmoricu igrača.
Velika borba se vodila u drugih 20 min.Topolčani su non – stop bili tu disali protivniku u vrat, ali kad god je trebalo da se poentira,promašivali su otvorene šuteve ili pravili greške u napadu.Falio im je taj jedan korak za potpuni preokret.Dolazili su domaćini na 3 – 4 poena zaostatka, ali ispod toga nije moglo.Promašeno je i nekoliko slobodnih bacanja u tim trenucima.Presudni momenat dogodio se na nekih 2 min. pre kraja kada je najbolji igrač gostiju Laslo pogodio uz faul i odveo svoj tim na +7 (78:71).
Najefikasniji igrač susreta bio je Ognjen Prlja koji je ubacio 28 poena,dok su u pobedničkom timu najefikasniji bili Pavić sa 20 i Laslo sa 17 poena.
Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Neka se malo trgnu i trener i ekipa.Zalosno je da Topola ispadne iz lige! Ako nista bar iz ovog loseg rezultata dajte vece minute najmladjim igracima da se moze na nekoga racunati sledece godine!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *