MINIMALAC TSC ZA NASTAVAK NIZA

Ekipa TSC iz Bačke Topole ostvarila je i četvrtu pobedu u četiri meča LLT Super lige Srbije. Ovog puta savladan je Čukarički, minimalnim rezultatom od 1:0.

Utakmica odigrana po teškom vremenu i velikoj vrućini. U prvom poluvremenu obe ekipe izjednačene sa šansama na obe strane. Kod domaćih, izdvaja se Silađi sa dva dobra šuta, jedan odlazi pored gola, drugi mu brani golman gostiju Belić. Takođe je vredna pomena šansa Filipa Arsenijevića koji šutira sa ivice kaznenog prostora i pogađa okvir gola. Gosti pokušavaju preko Tedića, čiji šut sa pet metara odlazi pored gola. Još jednu priliku propušta mladi napadač Čugaričkog, kada nakon centaršuta Bogosavca glavom ne uspeva da prosledi loptu u mrežu. Domaći su ponovo zapretili, kada Silađi šalje loptu na drugu stranu Milićeviću koji promašuje ceo gol. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Na početku drugog dela igre prvi prete gosti. Stefan Kovač šutira jako sa nekih dvadesetak metara, ali njegov udarac brani Filipović. Golman domaćih se istakao i kod pokušaja Birmančevića, kada je sjajnom paradom još jednom sačuvao mrežu. Domaći dolaze do pogotka u 53. minutu nakon sjanog prodora po desnoj strani Arsenijevića, koji na drugoj stativi pronalazi samog Milićevića. U 65. minutu Silađi šutira i lopta pogađa u ruku Kamenovića, te sudija Milanović pokazuje na belu tačku. Nenad Lukić šutira nisko, ali njegov šut brani golman Belić. Nakon toga gosti pokušavaju da stignu do izjednačenja, ali stvaraju tek nekoliko polušansi. Poslednju priliku za pogodak propušta rezervista Luković. Na kraju, zasluženih 1:0 za domaćina, koji je ovom pobedom izbio na prvo mesto LLT Super lige.

U ekipi domaćih debitovao je novopridošli Bojan Balaž, koji je stigao iz Partizanove omladinske škole. U narednom kolu, TSC gostuje ekipi Vojvodine u Novom Sadu.

Postave:

TSC: Filipović, Balaž, Skopljak, Antonić, Ponjević, Tumbasević, Tomanović, Arsenijević (Rovčanin), Milićević (Šinković), Lukić (Duronjić), Silađi

Čukarički: Belić, Ćirković, Šapić, Puškarić (Kamenović), Bogosavac, Kovač, Kajević, Birmančević (Đorđević), Ovusu (Luković), Docić, Kajević, Tedić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *