MAESTRALNA PARTIJA ŽUTO – CRNIH DAMA

Bačka Topola zaslužuje prvoligaša u ženskoj košarci. Ono što su sinoć prikazale izabranice Dejana Šegrta je praznik za oči i dušu.

Topolčanka je ponovo u prelepom ambijentu, pred skoro punom salom se oprostila od svojih navijača lepršavom igrom i ubedljivom pobedom protiv ekipe Srbobrana rezultatom 105:74.

Pre samog početka susreta najmlađe polaznice škole košarke su izvele naše prvotimke na predstavljanje ekipa.

Srbobran je otvorio utakmicu sa 5:0 i bio ravnopravan rival samo u prvih 5 minuta. Upalila se tada žuto – crna mašinerija i do kraja prve četvrtine pravi seriju 22:1 za konačnih 33:13 i već tada rešenog pobednika ovog susreta. Na poluvremenu 55:31 za Topolčanku uz sjajne procente šuta.

I u 2.poluvremenu naš tim ne smanjuje gas, razlika raste iz minuta u minut i u jednom trenutku dostiže i +40 uz fanatičnu borbenost naših devojaka za koje ne postoji izgubljena lopta.

Normalno šansu su ponovo dobile i mlađe igračice,ali sada moramo reći da pamtimo i mnogo bolja njihova izdanja od ovog večerašnjeg. Ipak sve zaslužuju pohvale za odnos prema igri i odanost klubu, ali ne možemo a da ne istaknemo večerašnje izdanje Tamare Jokić koja je bila najefikasnija igračica utakmice sa 29 postignutih poena uz 43 indeksna poena.

Slađana Radulović pokretač ovog tima zabeležila je tripl dabl (19 poena i po 11 skokova i asistencija).
Ivana Curaković je vodila veliku borbu sa svojom sestrom bliznakinjom Jelenom, inače najboljom igračicom Srbobrana,na kraju ubacila i 18 poena.
Veliki borac Danijela Grahovac postigla je 16 poena, a na kraju da spomenemo i Sonju Zorić koja se u finišu prve deonice povredila završila u hitnoj, ali se potom vratila u salu, stegnula zube, stavila na raspolaganje treneru Šegrtu i do kraja ubacila 14 poena.

Na kraju utakmice još jednom prelepa slika.
One najmlađe sa početka teksta,polaznice škole košarke poklonile su našim košarkašicama po cvet i čokoladicu, a zatim je usledila zajednička fotografija na centru igrališta.

Narednog vikenda na programu je poslednje kolo 2 ŽLS. Topolčanka igra jednu od najvažnijih utakmica u svojoj dugogodišnjoj istoriji.

Sledi gostovanje u Subotici protiv Spartaka.Pobeda u ovom susretu naše žuto – crne dame vodi u elitu ženske srpske košarkaške scene.

Zato apel i poziv svim vernim navijačima simpatizerima kluba i sugrađanima: „Dođite i budite šesti igrač Topolčanke u pohodu na Prvu ligu“.

Igračice i rukovodstvo kluba se zahvaljuje na ogromnoj podršci koju su imali tokom cele sezone.
O tačnom terminu utakmice javnost i svi zainteresovani koji žele da prisustvuju odlučujućoj utakmici u Subotici biće blagovremeno obavešteni putem medija.

Autor: Goran Medar

 

2 komentara

  1. SVAKA ČAST ZA CELU SEZONU I POSTIGNUTE REZULTATE. ZASLUŽILI STE DA GRAD STANE IZA VAS. Međutim za predhodno kolo i 20:0 neko mora da odgovara ako se klub ne plasira u 1.Ligu. Ne može trener Dejan da misli na sve, mogli bi ljudi oko njega da se više angažuju s obzirom na iskustvo koje imaju a ne da budu samo pratnja i saputnici.

     
  2. Potpuno ste u pravu!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *