LUDNICA U SENTI! 12 GOLOVA, DVA CRVENA KARTONA I NA KRAJU PENALI!

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole i FCSB iz Bukurešta priredili su ljubiteljima fudbala nesvakidašnji meč u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. TSC je vodio dva gola razlike, rumunski tim je došao do izjednačenja, pa preokrenuo, da bi TSC ponovo izjednačio. Ekipa domaćih je stizala do izjednačenja sa igračem manje a dva puta sa dva igrača manje! Na kraju produžetaka rezultat 6:6 a u penal seriji 4:5 za goste.

 

 

Na istorijski meč u Senti, u kojem je prvi put u istoriji tim iz Bačke Topole domaćin u jednoj evropskoj utakmici, trener TSC Zoltan Sabo izveo je najjaču postavu, izostao je samo desni bek Boris Varga koji je u prvom kolu zaradio isključenje. Gosti su nastupili u kombinovanom sastavu. Meč je bio pod znakom pitanja jer je čak 9 fudbalera rumunskog kluba bilo pozitivno na virus kovid-19. Ipak, u dogovoru sa UEFA, odlučeno je da se meč odigra te su gosti ušli u meč sa 14 igrača u protokolu. Izostao je i trener gostiju Petrea pa je klub iz Bukurešta sa klupe predvodio trener rezervnog tima Bogdan Vincila.

 

TSC je krenuo čvrsto i ofanzivno. Prvu priliku imali su gosti u 6. minutu, kada se u šansi našao igrač gostiju Koman. Šutirao je pravo u golmana Filipovića. Isti igrač je u 9. minutu ponovo šutirao, ovaj put sa distance i pored gola. TSC dolazi do prednosti u 11. minutu. Zec je odlično centrirao sa desne strane a glavom loptu u mrežu prosledio Dejan Milićević. Na 2:0 prednost je povećao Borko Duronjić u 14. minutu. Odlično su igrači TSC uzeli loptu na svojoj polovini, Lukić je proigrao Duronjića koji je ušao u šesnaesterac i matirao golmana gostiju Dukana. U 25. minutu gosti smanjuju prednost TSC na 2:1. Pogrešio je Antonić, a gosti su preko Mana i Komana došli do izjednačenja. Koman je ostao sam na drugoj stativi i nakon centaršuta Mana prosledio loptu iza leđa Filipovića. U 31. minutu sudija Higler je pokazao igraču TSC Zecu žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru gostiju. Tempo je opao a gosti su bili ofanzivniji. Petre je u 36. šutirao glavom pored gola. U 44. minutu isključen je igrač domaćih Ponjević nakon oštrog starta. Na poluvremenu rezultat 2:1.

 

Gosti su brzo stigli do izjednjačenja. Igrao se 50. minut kada je Koman proigrao Mana, a ovaj jakim šutem sa distance postigao izjednačujući pogodak. Samo minut kasnije TSC vraća prednost. Zec je izveo slobodan udarac, loptu izbio golman gostiju Dukan, a Lukić na drugoj stativi pronašao Antonića koji je samo prosledio loptu u mrežu. Gosti su pokušali brzo da izjednače ali je šut Komana u 56. minutu blokirao Babić. U 60. minutu serija šuteva igrača gostiju ka golu Filipovića, prvo je blokiran šut Petrea, zatim su gosti pogodili prečku, pa je blokiran šut Komana i na kraju je Petre šutirao preko gola. Fudbaleri FCSB su u 62. minutu izborili najstrožu kaznu, nakon što je u šesnaestercu oboren Koman, koji je pravio mnogo problema odbrani domaćina. Man je sa bele tačke bio precizan i doneo drugi put izjednačenje svom timu. Veliku šansu za goste promašio je u 79. minutu Petre koji je glavom šutirao preko gola sa svega par metara. TSC je igrao defanzivno i tek su zapretili šutem Banjca u 84. minutu. U 86. Silađi je za malo matirao golmana gostiju šutem sa pola terena, ipak loptu je stigao Dukan. U 93. minutu gosti uz dosta sreće stižu do pogotka. Loptu je uputio Jon a ona se od igrača odbrane Balaža odbila do stative i u gol. Ni minut kasnije, Tomanović donosi šokantno izjednačenje. Primio je loptu na 11 metara i okrenuo se te šutirao na gol. Regularni deo meča je okončan sa neverovatnih 4:4.

 

U prvom produžetku ređale su se šanse na obe strane. Petre je dva puta šutirao glavom pored gola. Veliku priliku u 96. propušta Silađi koji je izašao sam pred golmana Dukana koji brani njegov šut. Hendikep za ekipi TSC u 103. minutu kada Silađi dobija direktan crveni karton te domaći ostaju sa dva igrača manje. Minut kasnije gosti ponovo vode, golom Mana sa nekih dvadesetak metara, koji je tako kompletirao svoj het-trik. Međutim, domaći ne staju i ponovo postižu pogodak u 106. minutu, kada Tumbasević iz voleja šalje loptu u mrežu, nakon povratne lopte Antonića. Prvi produžetak je završen rezultatom 5:5.

 

Samo dva minuta igre u drugom produžetku i FCSB postiže svoj 6. pogodak, ovaj put preko Petrea. Kada su svi mislili da je meč završen, kapiten domaćih, Saša Tomanović, doneo je ponovo izjednačenje pogotkom glavom na asistenciju Banjca. Meč je završen rezultatom 6:6!

 

U penal seriji, precizni za TSC bili su Tomanović, Zec, Antonić, Đurić dok je Banjac šutirao po sredini i njegov šut je odbranio Dukan. Za goste, precizni su bili svi izvođači a redom Morucan, Perianu, Panciru, Petre i Man. Na kraju je odlučila penal lutrija, te su domaći igrači pored velike borbe ipak poraženi.

 

TSC završava svoj nastup u Evropi ove sezone, a ne može se reći da ekipa nije dala sve od sebe i ostavila dobar utisak. Naredni meč bačkotopolski tim igra u ponedeljak 21. septembra protiv Mačve u Šapcu.

 

 

 

 

2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Gradski stadion u Senti

Sudije: Denis Higler, Čarl Šap, Jan de Vri, Simen Mulder (Holandija)

Žuti kartoni: Zec, Ponjević, Tomanović (TSC), Coman, Morutan (FCSB)

Crveni kartoni: Ponjević, Silađi (TSC)

Strelci: Milićević, Duronjić, Antonić, Tomanović x2, Tumbasević (TSC), Coman, Man x3, Balaž (autogol), Petre (FCSB)

TSC: Filipović, Babić (- Banjac), Balaž,  Antonić, Ponjević, Zec, Tomanović, Tumbasević, Milićević (-Đurić), Duronjić (-Petrović), Lukić (-Silađi)

FCSB: Ducan, Pantea (-Petre), Briceag, Simion, Cretu, Pantiru, Perianu, Morutan, Coman (-Horsia), Buziuc (-Ion), Man

 

Vanja Uzelac

 

 

2 komentara

  1. Pod hitno TSC treba da promeni golmana. Sve poraze je on kumovao. Da je promena ranije uradjena ne bi TSC izgubio ovau sadnju utakmicu.

     
  2. Vidju Fico.. ……………….NE Lupetaj !!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *