LIDER TEŠKO DO BODOVA PROTIV TOPOLE

U okviru 17.  kola Prve srpske lige – sever pred praznim tribinama sale OŠ „Čaki Lajoš“ košarkaši Topole dočekali su lidera prvenstva i verovatno povratnika u drugoligaško društvo ekipu Vrbasa i pretrpeli poraz rezultatom 70:63.


Vrbašani su morali da ulože mnogo truda i energije da ostvare planirani trijumf.

Topolčani su odigrali jednu od boljih utakmica u ovogodišnjem prvenstvu i bili ravnopravan takmac favoritu u većem delu susreta ako izuzmemo 2. četvrtinu koja je možda bila i presudna za konačan ishod meča.

Start utakmice u potpunosti je pripao našim košarkašima koji su posle 5. min. igre vodili 14:4. Na kraju prve deonice Topola je vodila sa 21:16. Druga četvrtina je bila najslabiji period igre domaćina. Topolčani su dugo bili na svega 4. ubačena poena, dok su gosti preko svoja dva najbolja igrača Đurovića i Skoknića vezali nekoliko trojki i na poluvreme otišli sa prednošću 36:31.

U 2. poluvremenu ravnopravna igra oba rivala. Topolčani su konstantno pretili, bili blizu izjednačenja i eventualnog preokreta ali njihove napade su osujetili postignutim poenima gore pomenuta dva igrača. Poslednji nalet domaćih košarkaša  na nepuna 2. min  pre kraja pri rezultatu 60:63 zaustavio je Đurović postignutom trojkom.

U narednom kolu košarkaši Topole su slobodni, a potom dočekuju drugoplasirani tim na tabeli, ekipu Slobode iz Novog Sada. KSV je umanjio kaznu našem klubu, tako da svi koji žele moći će da prisustvuju ovoj utakmici, kao i duelu pretposlednjeg kola protiv ekipe Srema.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *