LIDER PROTUTNJAO TOPOLOM

Košarkaši Svetog Đorđa iz Žitišta nedavni učesnici finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća i lideri 1. srpske lige-sever opravdali su ulogu favorita u ovom susretu i sasvim zasluženo ubedljivo savladali Topolčane rezultatom 81:53 u okviru 22. kola.

Ekipa iz Žitišta je sjajno otvorila susret i na samom startu povela sa 14:0. Jedini raspoložen za igru kod domaćih u tim trenucima bio je Hinić koji je svojim poenima koliko-toliko parirao raspoloženim gostima. Na kraju prve deonice 22:8 za učesnika finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. U 2. četvrtini ništa nije polazilo za rukom bačkotopolskim plavo-belim. Bio je to jedan od onih dana kada ne možete ništa da pogodite iz igre, tako da su Topolčani promašili 8 čistih zicera, a na to dodali i 6 promašenih slobodnih bacanja, što je mnogo mnogo je, tako da je ekipa Svetog Đorđa na poluvremenu imala ogromnu i nedostižnu prednost 40:14.

U drugih 20 minuta košarkaši Topole su konsolidovali svoje redove, korigovali neke loše stvari iz 1. poluvremena i odigrali ravnopravno 2. poluvreme sa budućim prvoligašem, koji je ovom pobedom i definitivno overio 1. mesto na prvenstvenoj tabeli. U pobedničkom timu najzapaženiji Ostojić sa 24 ubačena poena, dok u redovima Topole jedini dvocifreni sa po 10 poena tandem Hinić-Sekereš. U narednom kolu košarkaše Topole očekuje još jedno teško iskušenje, gostovanje u Novom Sadu ekipi Stara koja ih je jedina uz sad i ekipu iz Žitišta savladala na parketu OŠ,,Čaki Lajoš“.

 

8 komentara

  1. Ovo je nasa realnost. Sve sto pisem ovde nedeljama dobija sve vecu i vecu potvrdu. Kada Prlja nema svoj dan svi ostali ne postoje na terenu. Mucenje Hinica koji uporno nesto pokusava na silu,Kacanski . . .njemu je verovatno ceo svet kriv za nesto,a sudije najvise.Ekipa totalno fizicki nespremna,pa me zanima zasto nema kondicionog trenera? Zasto je prekinuta saradnja sa Tesicem koji je to radio vrhunski? Proslo kolo -35 u gostima, sada kuci -28. . . pa bi imao pitanje za trenera i predsednika koliko jos blamiranja i blacenja kluba je potrebno da se podnesu ostavke???!!! Ovo sto vi gospodo draga radite je necuveno,a OPET postavljam pitanje gde i na sta trosite tolike pare od opstine. . .jer ovo sto gledamo je sramota.

     
    • Au koliko je tebi dosadno. Samo da krene vise sezona pecenja rakije, jer ovoliko negativnosti nisam video ni u skupstini. Ako imas neke ideje, a imas verovatno, posto vidim da sve znas. Vrata su ti uvek otvorena. Dodji molim te da nam
      pomognes vise!

       
    • Ti ocigledno nisi sportista nego neki piun…

       
  2. Samo sportski

    Nedeljama pratim „strucno“ izlaganje osobe Gledalac. Shvatio sam da je rec o pacijentu koji je iskompleksiran jer verovatno nije ni drzao kosarkasku loptu u ruci, a kamo li da zaigra na parketu!!! Ovakvi strucnjaci su najgori. Svidja ti se Prlja, nosi ga kuci. Ako gledas kosarku zato sto volis, navijaj i bodri igrace, jer uvredama nista neces postici. Jer ti strucnjace, cini mi se, zivis za dan kada se objavi izvestaj sa utakmice, da bi mogao da izneses svoje frustracije!!!! Sportski pozdrav.

     
  3. Zasto klub nije u stanju bio da zadrzi mlade igrace poput Turbica,Janjica,Djurdjevica pa da kroz pomoc starijih igraca jednom u zivotu napadnu 1. mesto u toj ligi. Mislim da Backa Topola to zasluzuje!

     
    • Zato sto neki igraci imaju vece mogucnosti i vise ciljeve, od toga da se bore za 1 mesto u „toj“ ligi kako vi kazete. I zasto ih sputavati u tome. To bi bilo malo sebicno.

       
  4. Jedva cekam da pocne sezona pecenja rakije.Ne vidim koga sam uvredio istinom? Kazite jednu stvar koju sam napisao u prethodnim nedeljama koja nije istinita? Svaka moja konstatacija je tacna i argumentovana,a trazio sam samo da se objasni gde ide toliki novac koji se dobija od opstine? Ocigledno da je to najveci trn u oku „grobarima“ topolske kosarke koji uzimaju sakom i kapom. Voleo bi da nas Nemanja Simovic uzme kosarkaske klubove pod svoje,da malo proceslja gde se i na sta trose pare,pa bi se znao red. Ja zivim za dan kada ce nasa kosarka prestati da tavori u ovom mulju u kojem je sada,sa „ljudima“ koji je vode,i kada ce krenuti napred,jer smatram da nase mesto ima potencijala i zasluzuje bolje.Potpuno se slazem da u klub treba da se vrate nasa deca i da oni budu nosioci igre po cenu rezultata,jer samo tako mozemo od njih nesto i ocekivati,jer ovako dok ih trener bude drzao na klupi i dok budu sluzili samo za zagrevanje nema nam napretka.Pod hitno treba naci kondicionog trenera(Tesic da se vrati u klub) jer je ekipa skroz nespremna.

     
  5. Da ova ekipa uzme bar 3 treninga nedeljno bila bi sigurno medju prva 3 mesta u ovoj ligi.Svaka cast za dosadasnji „uspeh“ u ovoj sezoni.Pobediti Veternik bez jednog treninga u toj nedelji je zaista cudo.Cestitam igracima ove ekipe koji za ovaj klub igraju bez para i srcem.Jedina zamerka je sto neku vecu sansu ne dobiju juniori ovog kluba koja su po ceo dan u treningu i kondiciji.Sve najbolje za ceo kosarkaski klub i nemojte uzeti moj komentar za zlo.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *