Lazetić: „Prihvatamo ulogu favorita“

Fudbalski klub TSC u subotu 16. jula 2022. godine od 20 časova igra u Bačkoj Topoli sa timom Javor-Matis, u utakmici 2. kola Mozzart Bet Super lige Srbije. Prenos je na kanalu Arena 2.

TSC

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba osvrnuo se na prethodno gostovanje Čukaričkom, u kom je TSC trijumfovao.

„Posebno je važna pobeda koja se ostvari na jednom takvom gostovanju i protiv takve ekipe, koja je u prethodnoj sezoni bila treća na tabeli. Ranije sam rekao da uz Partizan i Crvenu zvezdu, svakako je najteže gostovanje Čukaričkom, kada pogledamo rezultate koje su postigli u prethodne dve godine. Svakako je to jedan dobar start za TSC, jer imamo težak raspored na početku sezone, tri gostovanja u četiri utakmice i bilo je vrlo važno da mom cikrenu sa dobrim rezultatom“, naglašava Lazetić.

On dodaje i da je pozitivno što su igrači TSC u 1. kolu prvenstva delovali kao dobar i uigran tim.

„Bili smo stabilni u defanzivi, Čukarički nas nije puno ugrožavao sem nekoliko udaraca sa distance i tog jednog pogotka. Svakako nas ta pobeda neće zavarati, jer je meč bio izuzetno ujednačen do našeg trećeg gola i do tada se lomila na jednu ili drugu stranu. Izvukli smo dobre pouke iz tog susreta, pogotovo u ofanzivnom segmentu igre koji treba da popravimo, ali već sutradan smo tu utakmicu stavili ad akta i počeli pripreme za meč protiv Javora“, dodaje trener TSC.

Foto: Dexon Dee

Uprkos teškom rasporedu za tim iz Bačke Topole u prva četiri kola, susret sa Javorom može se pokazati možda i kao najteži.

„Pripremali smo se za ovu utakmicu, jer je Javor novajlija u Superligi. Oni su stabilan klub, a kao što smo videli i kad su ispali iz lige, brzo su se vratili, čime su pokazali jednu ozbiljnost. Imaju kontinuitet u radu i u 1. kolu protiv Partizana bili su izuzetno dobri, čak ravnopravni do drugog gola Partizana. Jasno nam je da će nam to biti potpuno drugačiji susret i čak teži nego u prvom kolu. Izuzetno poštujemo Javor i trenera koji je dugo sa njima. Dva puta je uveo svoj tim u ligu i dobro ga poznaje“, ocenjuje trener plavo-belih.

Stručni štab i igrači TSC iskoristili su pauzu između dva kola da analiziraju igru Javora i njihove mogućnosti.

„Oni neguju direktan fudbal, izuzetno su agresivni, znaju šta rade na svakom delu terena i mi smo ih dobro pogledali, ocenili i svakako respektujemo. Prihvatamo ulogu favorita, igramo na svom stadionu posle dobrog rezultata u prvom kolu, ni mi nismo sada u optimalnoj formi, kao i ostali timovi, ali očekujemo da već od ovog susreta pokažemo napredak u odnosu na prethodni i da se tako nastavi iz kola u kolo. Insistiraću kod igrača da već od prvog minuta uđemo u meč sa stavom da namećemo naš način i intenzitet igre i tako dođemo do povoljnog rezultata“, objašnjava strategiju za utakmicu trener TSC.

Foto: Dexon Dee

Što se tiče planova za ovu sezonu, u timu iz Bačke Topole smatraju da pripadaju samom vrhu tabele.

„Teško je sada na početku, između stručnog štaba, igrača, direktora i predsednika, jasno definisati naše ciljeve, koji u toku sezone mogu da se menjaju. Treba ipak znati da TSC po svemu zaslužuje da igra u Evropi i sebe vidimo tamo, da li kroz prvenstvo ili kup. Prošle godine kada sam došao u klub cilj nam je bio samo da uđemo u plej-of, jer je bio jedan veliki period bez pobede od skoro tri meseca, a za klub kao što je TSC, svakako jedan od ciljeva je da više nikada ne dođe u takvu situaciju. Tek kada prođe malo vremena i odigramo utakmice sa ostalim ekipama i pozicioniramo se na tabeli, moći ćemo da vidimo koliko su realni ti ciljevi koje smo postavili. Svakako naš glavni cilj je da iz kola u kolo budemo što bolji, postižemo dobre rezultate, igramo kvalitetan fudbal, napredujemo i pokušamo da dođemo na poziciju kojoj TSC sa svojim evropskim uslovima rada svakako pripada, a to znači da završimo među prvih pet ekipa Super lige i da u kupu dođemo na viši nivo nego u prošloj sezoni“, navodi Lazetić.

Da bi se postigli ambiciozni ciljevi TSC je u prethodnom periodu doveo značajna pojačanja.

„Dosta je novih igrača koji tek treba da se pokažu. To su Milosavić i Krpić, vrlo talentovani i mladi fudbaleri i za njih vreme radi. Odlično su se uklopili i s vremenom će doći do toga da ravnopravno konkurišu ostalim saigračima. Dobili smo takođe važna pojačanja, kao što su Cvetković, Jovanović, Kuveljić i Stojić. To su fudbaleri koji sigurno imaju kredibilitet i autoritet i zato smo ih i doveli. Oni su se pre svega fenomenalno uklopili u tim, ekipa i stručni štab su ih dobro prihvatili. Naravno treba vremena da se potpuno adaptiraju, jer dolaze iz drugačijih klubova, ali svojim radom i onim što su prethodno pokazali, sigurno da će vremenom opravdati razloge zbog kojih su dovedeni“, kaže Lazetić o novajlijama koji su došli u klub.

Nemanja Stojić, odbrambeni igrač TSC, osvrnuo se takođe na pobedu nad Čukaričkim.

„Vrlo je važno da smo na početku prvenstva ostvarili trijumf protiv tima koji nam je glavni konkurent za treću poziciju na tabeli na kraju sezone. Mislim da smo odigrali jako kvalitetno i bili dobri u defanzivi. Nagrađeni smo sa dva gola glavom iz prekida i trećim takođe iz prekida. Što se tiče moje igre jako sam zadovoljan i bitno je da sam dao pogodak“, kaže Stojić.

Pred meč sa Javorom, Stojić objašnjava da TSC očekuje jedna jako teška utakmica. „To je protivnik koji je tek ušao u Super ligu i sigurno da mu je cilj da ostane u superligaškom društvu. Očekuje nas skroz drugačiji fudbal nego protiv Čukaričkog. Videli smo da Javor ima kvalitet iz tranzicije i da tako mogu da nas ugroze. Ukoliko budemo dobro branili tranziciju i prekide, mislim da će to biti dobro po nas i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, optimističan je pred utakmicu Stojić.

 

Jedan komentar

  1. Prvo skoci pa kazi HOP

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *