Kup Srbije: TSC eliminisao Kolubaru!

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole bili su bolji u meču 1/8 finala Kupa Srbije protiv Kolubare iz Lazarevca. Na kraju utakmice rezultat 2:1 za domaći tim.

Foto: Si Studio Digital

Na klupi je debitovao novi šef stručnog štaba Žarko Lazetić, a ujedno i njegov pomoćni trener Dražen Bolić. Prva postava slična kao u prethodnom meču sa Kolubarom, sa tim što je na golu Jorgića zamenio Filipović. Štoperski tandem Tomanović-Varga. Pre meča je upravo Jorgiću uručena nagrada za odigranih 100 mečeva u dresu TSC.

Počeli su domaći meč vrlo ofanzivno i silovito. Đakovac je već u 9. minutu pogodio stativu. Gosti prete preko Marjanovića u 16. Banjac šutira sa distance u 22. ali iznad gola. Minut kasnije vodi TSC preko Stefana Vukića koji je odlično iskoristio dodavanje Ifeta Đakovca i nakon okreta u šesnaestercu pogodio mrežu Stanivukovića. Umalo da igrači TSC naprave isti kiks kao u Lazarevcu u 30. minutu Filipović izlazi sa gola a Đuranović krade loptu i šutira. Ipak tu se našao kapiten domaćih Tomanović i izbacio loptu sa gol-linije. Poslednju šansu za domaće u prvom delu igre je imao Petrović.

Foto: Si Studio Digital

Nastavili su domaćini da napadaju i u drugom delu igre. Ponovo ista kombinacija Đakovac-Vukić donela je drugi gol za TSC. Ponovo je ofanzivni vezista uposlio svog saigrača a ovaj sa slične pozicije šutirao i savladao golmana gostiju. Meč je dobio neizvesnost u 72. minutu. Filipović je bacio loptu Đakovca, ovaj je izgubio od Đuranovića koji postiže efektan pogodak sa nekih 30 metara od gola. Protesti igrači domaćih koji su tražili prekršaj nisu urodili plodom. Do kraja meča sigurna igra TSC i odlična šansa za Bočkaja koji u 93. šutira sa distance i pogađa stativu.

TSC se nakon ove pobede plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije. U narednom meču u prvenstvu dočekaće u Bačkoj Topoli ekipu Radničkog iz Niša.

Foto: Si Studio Digital

TSC: Filipović, Stojković, Varga, Tomanović, Petrović (Krsmanović), Bočkaj, Banjac (Milićević), Đakovac, Zec, Stanojev (Stoiljković), Vukić

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *