Košarkaši Topole se vratili uzdignutih pesnica i ozarena lica

Košarkaši Topole su se sa najdaljeg gostovanja vratili uzdignutih pesnica i ozarena lica što bi u jednoj svojoj pesmi rekao Dr. Nele Karajlić. U 7. kolu Prve srpske lige-sever Topolčani su slavili u Kovinu protiv domaćeg Radničkog sa 81:66.

Pritisutni problemima, pre svega na rezultatskom planu na startu ovogodišnjeg prvenstva upaljena je crvena lampica. Zbili su redove bačkotopolski plavo-beli, otrenirali dobro u toku prethodne sedmice i na kraju potpuno nadigrali domaćina u svim segmentima košarkaške igre, naročito u 1. poluvremenu. Ekipa Topole je već na otvaranju utakmice stavila domaćinu do znanja da je u Kovin došla po pobedu. Radnički je za 5 minuta igre postigao svega 5 poena i Topolčani su u dva navrata tokom 1. četvrtine već stekli dvocifrenu prednost (15:5 i 20:10). Ipak finiš ovog dela susreta pripao je Kovincima pa je rezultat posle prvih 10 minuta igre glasio 22:19 za Topolu. Usledio je potom najbolji period igre bačkotopolskih košarkaša od početka prvenstva. Dozvolili su rivalu da im ubaci svega 9 poena, a na drugoj strani mnogo laganih poena iz tranzicije i polukontri i kontri i do poluvremena Topolčani su stekli maksimalnih +20 (48:28). Drugih 20 minuta igre je proteklo u nastojanju domaćih košarkaša da uhvate bilo kakav priključak i vrate se u meč, ali u silnoj želji mnogo su i grešili što je Topola pametnom igrom znala da kazni i sačuva visoku prednost pred poslednjih 10 minuta igre.

Ekipa Radničkog se predala, a trener Benčik je šansu pružio igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem toku prvenstva, a oni su znalački priveli utakmicu kraju za prvi trijumf u gostima u ovoj sezoni. Zasluge za ovu veliku pobedu zaslužuju svi momci u plavo-belim dresovima, kao i ceo stručni štab, ali ipak jedno ime treba spomenuti, a to je Radoš Vukolić koji je sasuo rivalu 27 poena (4 trojke).

U narednom kolu košarkaši Topole u petak 17.11.2017. sa početkom od od 19h i 30 minuta dočekuju ekipu Kris-Krosa iz Pančeva i to je prilika da se eventualnim trijumfom uhvati priključak sa ekipama iz sredine prvenstvene tabele.

Autor: Goran Medar

 

 

Jedan komentar

  1. Čestitam Medare legendo, svi mi iz gradske kafane ( Čvoro, Mićko, Djomla ) smo uz Vas!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *