Košarkaši Topole doživeli i treći poraz za redom

KK,,Nova Pazova“-KK,,Topola“ 78:70

U 3. kolu Prve srpske lige-sever košarkaši Topole su gostovali u Novoj Pazovi istoimenom domaćinu i pretrpeli novi poraz, tako da su posle tri odigrana kola jedina ekipa uz Dunav iz Apatina bez trijumfa od starta ovogodišnjeg prvenstva.

kk topolaI ova utakmica preslikana kao i prethodne dve, odlična igra u prvih 20 minuta i vođstvo na poluvremenu, a potom sledi pad u igri izabranika Mikloša Benčika, naročito u trećem periodu igre gde dozvole rivalu da ih stigne i na kraju trijumfuje. U Novoj Pazovi istovetan rezultat kao i prethodne nedelje u Bačkoj Topoli 78:70 za domaće i još jedan neverovatan detalj, kao i prošle sedmice Topolčani su u drugih 20 minuta susreta ubacili 29 poena. Prvih 10 minuta utakmice u Novoj Pazovi proteklo je u ravnopravnoj igri što pokazuje i rezultat od 20:20. U 2. četvrtini odlična igra Topole u oba pravca, a istakao se Nikola Đuran koji je ubacio i dve trojke. Na poluvremenu Topola je vodila 41:34. Drugo poluvreme Topola je otvorila sjajno novom trojkom Vukolića za najveće vođstvo od 44:34. Od tog trenutka sledi veliki pad u igri bačkotopolskih plavo-belih, a raspoloženi domaćin za 2 minuta dolazi do rezultatskog egala. Ključni momenat utakmice odigrao se sredinom poslednjeg kvartala susreta. Nesmotrenost Nebojše Kaćanskog koji je do tog trenutka odigrao sasvim korektno, ušao je u raspravu sa sudijama nakon jedne njihove odluke, usledila je tehnička, a odmah potom i diskvalifikujuća greška. Iskusna ekipa domaćih oberučke je prihvatila ovaj poklon i nepromišljeni gest igrača Topole. Ubačena su oba slobodna bacanja, a kao šlag na tortu legla je i trojka kapitena Milanovića za trijumf ekipe Nove Pazove u ovom susretu. Najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena bio je domaći bek Mišić, a u ekipi Topole najefikasniji sa po 12 poena bili su novajlije Đuran i Vukolić. Ni na ovom suretu trener Benčik nije imao na raspolaganju kompletan tim, jer su ovog puta izostali iz tima Prlja i plejmejker Marić.

Košarkaši Topole u narednom kolu na svom parketu dočekuju novajliju u ligi, ekipu Omladinca iz Novih Banovaca koji su u prethodna 3 kola zabeležili 2 pobede i 1 poraz.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *