KOŠARKAŠI POBEDOM ZAOKRUŽILI USPEŠNU SEZONU

Košarkaši Topole su na zatvaranju sezone 1 SLS dočekali ekipu Vrbasa koja je u prošlosti zadavala dosta problema našem timu, ali su izabranici Mikloša Benčika za veoma kratko vreme savladali i drugi put Vrbašane ovog puta na domaćem terenu.

Topolčani su savladali Vrbas sa 75:70 i tako se na najlepši mogući način oprostili od svojih navijača do jeseni.

kk topola

Posle nekoliko sezona gde se naš tim borio za opstanak u ovom rangu takmičenja dosta toga se promenilo na bolje u ovom kolektivu pre svega na organizacionom planu.

Pre samog starta prvenstva cilj je bio da se ekipa plasira u play – off što je i učinjeno, a u doigravanju za prvaka naš tim je zabeležio sasvim solidan rezultat.

Zabeleženo je 5 pobeda i 3 poraza i na kraju je zauzeto 4. mesto na tabeli.Možda se moglo i stepenik više pošto su od tri poraza dva zabeležena na domaćem terenu.

Sve u svemu na kraju je ipak ostvaren odličan rezultat pa zato svi u klubu zaslužuju sve pohvale. Ne sme se zaboraviti velika pobeda protiv Jokera iz Sombora koji će se od jeseni takmičiti u 2 MLS što im je bio i jedini poraz u prvenstvu.

Utakmicu protiv mlade ekipe Vrbasa naši košarkaši su ponovo odigrali sa mnogo oscilacija. Izabranici Mikloša Benčika su dominirali tokom 1. poluvremena i na veliki odmor otišli sa lepom zalihom – 53:38.

U drugih 20 minuta mnogo lošija igra našeg tima u odnosu na 1. poluvreme. Naši igrači su postigli svega 22 poena u 2. poluvremenu.

Mlada ekipa Vrbasa se nije predavala, dobila je 3. četvrtinu rezultatom 20:10, a početkom poslednjeg kvartala i povela, istina minimalno 64:63. Nakon time – outa trenera Benčika momci u plavo – belim dresovima su zaigrali onako kako se to i očekivalo od njih i pre svega na iskustvo i odličnu rolu najboljeg igrača ekipe u ovoj sezoni Igora Arnauta na kraju savladali ekipu Vrbasa.

Najbolji i najefikasniji igrač susreta bio je Igor Arnaut sa 27 poena, a najbolji strelac tima u ovogodišnjem prvenstvu Aleksa Kuridža ubacio je 17 poena na ovoj utakmici i ova dva igrača su izneli najveći deo tereta tokom celog prvenstva, pa je na upravi kluba da što pre sedne i dogovore se sa njima o nastavku saradnje, ali i sa ostalim igračima koji su zadovoljili kriterijume bačkotopolske publike koja se razume u košarku i odlično se razume u naš najtrofejniji sport.

U ekipi Vrbasa istakli su se Blagojević sa 19 i Pešić sa 18 ubačenih poena.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *