KOŠARKAŠI POBEDOM I TEORETSKI OBEZBEDILI PLAY-OFF

Košarkaši Topole su nakon skoro dvomesečne pauze u prvenstvu nastavili sezonu i već u 1.kolu nastavka ih je očekivala i najbitnija utakmica u ovom delu protiv dobrog protivnika i glavnog konkurenta za treću poziciju i plasman u play – off ekipe Svetog Đorđa iz Žitišta. Topolčani su slavili pobedu rezultatom 77:61 i tako dva kola pre kraja regularnog dela prvenstva i teoretski osigurali plasman u play – off.

naslovna

Krajnji rezultat previsok u odnosu prikazanog oba rivala.Tri četvrtine potpuno izjednačene, nijednoj ekipi nije pošlo za rukom da se odlepi i napravi neku veću razliku. Dosta nervozno i tvrdo sa obe strane, tako da publika nije mogla da uživa u nekim lepim i atraktivnim potezima igrača oba tima.

Poslednja četvrtina je rešila pitanje pobednika koju su domaćini odigrali kao u transu rešivši ovaj period igre u svoju korist rezultatom 30:10.Presudila je serija plavo – belih na samom startu poslednjeg kvartala od 18:2, a najzaslužniji za ovakvu igru i na kraju pobedu našeg tima bili su nezadrživi plejmejker Igor Arnaut koji je postigao 29 poena i najbolji strelac tima Aleksa Kuridža koji je sve svoje poene postigao u 2.poluvremenu ukupno 24,od čega je bilo 5 trojki.

Topolčani i u narednom kolu igraju na domaćem terenu.Ugostiće ekipu Podrinja iz Mačvanske Mitrovice koju su savladali na gostovanju u prvom delu sezone. Ovaj susret je na programu u nedelju 13.02.2022. godine a početak je zakazan za 17 h.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *