KOŠARKAŠI NA OPROŠTAJU OD SVOJIH NAVIJAČA SLAVILI POBEDU

Nakon četiri vezana poraza košarkaši Topole su prekinuli crni niz i u poslednjem predstavljanju pred domaćom publikom za ovu sezonu zabeležili značajnu pobedu u duelu sa Omladincem iz Novih Banovaca. Slavili su bačkotopolski plavo-beli sa 87:75.

Ekipa Topole je sa velikim teretom ušla u ovaj susret što se i odrazilo na igru izabranika Mikloša Benčika sve do same završnice 1. poluvremena. Iskoristili su to Novobanovčani i veoma brzo poveli sa 10:3. U 5. minuti utakmice pokvario se i semafor, pa je utakmica nastavljena sa ručnim merenjem vremena. I ovaj detalj je još više unervozio domaće igrače, dok je gost igrao rasterećeno i 1. četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 27:17. U ovom periodu igre briljirao je najiskusniji u redovima Omladinca Gojak koji je postigao 16 poena za svoj tim, od toga 4 trojke. Na drugoj strani kod Topolčana u tim trenucima jedini raspoložen za igru bio je Vukolić. Početak 2. četvrtine takođe je pripao ekipi Omladinca koja je u jednom trenutku stvorila i 14 poena prednosti i sigurnom igrom održavala dvocifrenu prednost do samog finiša 1. poluvremena. Poslednji minut 1. poluvremena možda je bio i kljuć uspeha našeg tima. Gosti su imali 11 poena prednosti, trojkama Vukolića i Kaćanskog kao i poenima Stojakovića posle skoka u napadu Topolčani su na veliki odmor otišli sa podnošljivih -3 (43:46). Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo našem timu, naročito 3. četvrtina gde su plavo-beli dozvolili rivalu da im ubaci svega 9 poena. Na drugoj strani uz Vukolića razigrao se i Kaćanski, a veliki udeo u ovom preokretu imao je i Stojaković u oba pravca. Na kraju 3. perioda igre Topola je imala sigurno vođstvo od 13 razlike-68:55. Poslednji period igre protekao je u sigurnoj igri domaćeg tima, kontrolisanju igre i rezultata i laganom privođenju utakmice kraju.
Meč viner ove utakmice svakako je bio Radoš Vukolić koji je ubacio 29 poena rivalu i čini se odigrao možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Takođe odličan kod domaćina bio je i Nebojša Kaćanski koji je postigao 21 poen, dok u redovima Omladinca najefikasniji je bio Gojak sa 18 poena, od čega je 16 ubacio u prvih 10 minuta utakmice.

U poslednjem kolu za sezonu 2018/19 košarkaši Topole mirno putuju u Rumu gde će ukrstiti koplja sa ekipom Slovena kao i prošle sezone kada su u poslednjem kolu odlučivali o svojoj sudbini.

Autor: Goran Medar

 

19 komentara

  1. E ovo je bila slika i prilika naseg kluba. Gosti dosli sa 8 igraca i igrali posteno muski se borili. . . I onda na scenu stupa Kacanski. . .decko po ko zna koji put ove sezone pokazuje svoje nesportsko ponasanje i divlja po terenu. . .strasno. Ne znam zasto se to ne spominje u tekstu,da je bilo na ivici incidenta Kacanskog i gostujuceg igraca sa brojem 10? Momak se previjao od bolova od podmuklih udaraca Kacanskog. E sada treba odigrati poslednje kolo i ne ispasti iz lige,jer ako se to dogodi stvarno sramota. Semafor ne radi. . .pa ne znam gospodo iz kluba . . .jel malo para iz opstine? Mozda je semafor jako skup,ali kada bi manje nosili kucama,a vise ostavljali za nasu decu. . . Mislim da bi i tada bilo dovoljno za sve. Zasto niste spomenuli naseg Mumala koji je bio solidan,Prlju koji je prelomio mec. . .opet nemate objektivnosti. . .

     
    • Kako ispadamo iz lige kralju?

       
    • J. Milosavljević

      Čitam te nedeljama, zaista si presmešan Gledaoče. Kažeš poznaješ prilike i šta se sve dešava u košarkaškim klubovima. Pa evo ovako dragi Gledaoče. Prvo se potpišeš svojim imenom i prezimenom, ne kriješ se iza pseudomima. Ipak prozivaš ljude pa je red da tebe vidimo. Sudeći po onome koga pozivaš da spašava situaciju u klubovima jasno je da si bot i da si plaćen da pišeš ovebudalaštine. Drugo, za sve ove optužbe moraš da imaš dokaze. Ipak je reč o novcu. Dakle, prvo priložiš dokaze, onda postavljaš pitanja. Ovako ispadaš smešan i bot ,,čoveka“ kog pozivaš da reši situaciju u klubovima. A kapiram da si samo zlonameran lik koji u životu nije držao košarkašku loptu ili bilo koju loptu. I još nešto lako se sazna ko si i odakle pišeš i lako mogu Hinić i Kujundžić da te tuže za iznošenje svih ovih neistina i laži koje pišeš nedeljama dragi Gledaoče.
      Srdačan pozdrav,
      J. Milosavljević

       
  2. A,gde je tvoja objektivnost? Sem zlobe u tebi i tvog „objektivnog izvestavanja“ ,opet siris dezinformacije prema gradjanima!I ja sam bio na utakmici i gledao je i cekam sta ces da lupas!A,da zavaravas narod i te kako…da ne kazemo neku tezu rec!Momci svaka cast,drugo pokuvreme dobro,igrali ste u grcu,ali dobro,bitno da ste pobedili.Ne slusajte ovog sto siri dezinformacije…Strucnjace,zasto ne kazes kako je prvo momak sa brojem 10 udario prvi istog tog Kacanskog?Kakve veze ima koliko ih je doslo?Dosli su u najjacem sastavu.Semafor je radio,to sto se pokvario..ko je kriv,klub?Ovom pobedom Topola je ostala u ligu,o kakvom ispadanju pricas?Ne znas! Koliko para dobijaju stampani mediji u B.Topoli,kazi nam „opstinar“? Zasto tu informaciju ne kazes!?

     
  3. Samo sportski

    Za „Gledaoca“ Kacanski Nebojsa je dobio nekoliko udaraca od igraca sa brojem 10!!! To niste videli?! Ili vi mozda pratite samo Prljinu igru?! Ovaj put niste morali puno da se trudite i zamarate. Zato ste imali vremena da izbrojite igrace gostujuceg tima. Da li se racuna samo napad u kosarci ili i odbrana, strucnjace?! Da li ima boljeg odbrambenog igraca od Kacanskog?! I ja sam bio na utakmici i nisam slep!!! Svaka cast momcima na pobedi, cestitam, a igrac utakmice bio je Kacanski. Nije Prlja, zao mi je, ali nesto si pobrkao ili nismo istu utakmicu gledali. Jos jednom, bravo momci. Kolektivna igra za pobedu!!!!

     
  4. Milorad Kacanski

    Kosarkom se bavim 40 godina, sto kao igrac, trener i rekreativac. To mi daje za pravo da ovu igru mogu da komentarisem odgovorno, barem u njenim osnovama. Jedna od prvih osnova je da se igra sastoji od 51% odbrane i 49% napada. To je logicno, jer ako nema odbrane, nema ni napada. Drugo, sasvim je, na zalost cesto forsiran igrac koji je realizator teskog truda koji je odradjen u odbrani, jer je on lako uocljiv. Trece, kosarka je kolektivan sport gde ucestvuje i u odbrani i u napadu, pet igraca. Ravnopravno znaci da svako preuzme odgovornost za koju je odredjen od strane trenera, a u napadu, ravnopravnost je da proporcionalno mestu na kojem igra, poseduje loptu. Objasnjenje: ako u odbrani odgovornost preuzimaju jedan ili dva igraca, ili cak i tri i cetiri, a samo jedan ne, logicno je da ce protivnicka ekipa to koristiti. Igrac koji u odbrani odskace svojom „agresivnoscu“ je lako uocljiv sudijama i vrlo cesto mora da zavrsi utakmicu lre kraja sa pet licnih gresaka. U napadu igrac koji ima vise loptu u svom posedu nego svi ostali igraci je uglavnom najbolji strelac i „naj zaslizniji“ za pobedu. Ali, i za poraz!!! To je ujedno i razlog sto ostali igraci ne mogu da se razigraju i prave greske kada imaju posed lopte, a koje inace nusu za njih tipicne.
    Vrlo lako uvidom u statistiku i rezultate koje ekipa postize se vidi zbog kojih igraca nastaju ovakvi problemi. Posto sam ja otac, cesto prozivanog Nebojse Kacanskog, hocu da kazem „GLEDAOCU“, koji ocigledno oskudnog kosarkaskog poznavanja, a pritom potpuno jednostran u ocenjivanju, da je moj sin u privatnom zivotu jedan izuzetno fin i kulturan i radan momak, koji ima masu prijatelja koji ga cene i vole kao coveka, jer i oni znaju da je i sto se kosarke tice spreman da i pod inekcijom, i pod bolovima, odigra celu utakmicu, cak i onu koja je unapred izgubljena, zbog ne dolaska ostalih igraca. Spreman da se baci za loptu, ne razmisljajuci da li ce se povrediti i time motivise ostale i daje motiv mladjina kako se bori za klub i voli kosarka. Spreman je da uzme veliku odgovornost da cuva u odbrani najboljeg protivnickog igraca (primer: 10 inace prvoligaski igrac, sa ove utakmice, koji je u prvoj cetvrtini, kada nije igrao Nebojsa, ubacio 16 poena i deklasirao topolcane, da bi u daljem toku meca postigao svega 2 poena. Malo li je?!). Jedino sto se slazem sa GLEDAOCEM je da se u nekim situacijama moj sin ne ponasa primereno trenutku na utakmici , time i mladjim igracima daje los primer, ali to je njegova priroda, kojom on ne namerava nikoga da povredi ili uvredi, a sve sto radi razlog za to je jaka zelja za pobedom koji nemaju svi. Do sada se nisam oglasavao iako ste ga kritikovali, ali sam morao zbog vasih uvreda. Nadam se da sam vam priblizio barem jednim delom kako se utakmica posmatra, a ne gleda, i da je fokus na nekoj drugoj strani a ne samo na lopti.

     
  5. Postovani gospodine Milorade,ja nijednim svojim komentarom nisam uvredio Vaseg sina,niti mi je to bila namera,ako ste to tako doziveli ja Vam se ovim putem izvinjavam. Spominjao sam samo njegovo lose ponasanje na terenu u odredjenim momentima,koje je bilo uzasno,sa cime ste se i slozili. Kosarku mozda ne poznajem kao Vi,ali volim da je gledam i uzivam.Zelim da nas klub krene napred,da ne tavori u lancima pojedinaca koji gledaju samo svoju korist,a ne napredak kluba.A sto se tice tuzbi. . . to bi najvise voleo,medjutim J.Milosavljevic znaju oni vrlo dobro gde bi zavrsili kada bi do tuzbi doslo,pa se zapitajte zasto istih nema. Momci stisnite zube i izgurajte to poslednje kolo zbog vas,da se ne bi ispali iz ove lige.

     
    • Nebojsa Kacanski

      Mozda za vas, kada vam kazu „da nemate mozga“, nije uvreda. Ali za meni itekako jeste! Zeleo bih da se zahvalim svim ljudima koji su mi stali u moju odgbranu. I zeleo bih da dodam kako me protivnicki igrac nije samo udario u medjunozje. On mi je u jednom trenutku opsovao majku i sestru u isto vreme(bolje da ne govorim na koji je to nacin uradio, nije mesto). A porodicu ne dozvoljam da mi bilo ko komentarise, pogotovo ne neko ko ih ni ne poznaje!!! Pozdrav.

       
    • J. Milosavljević

      Kao što sam rekla, dokazi u vidu pisanog traga. Ne rekla kazala. Ne odmah upirati prstom i etiketirati, zato što vam je neko tako rekao. Svi znamo kakve pritiske vrši ,,čovek“ kog pozivate da spašava klubove na ljude koje prozivate iza pseudonima. Dakle prvo dokazi, onda ime i prezime pa optužbe. Važi?

       
  6. Ljudi, sport je to, žar borbe. Što dajete značaj gledaocu, ne treba se obazirati na njegove komentare. Ko malo zna o sportu vidi da je gomila gluposti.

     
  7. Marko Radovic

    Nas klub je obezbedio opstanak u ligi,za sve „gledaoce“ koji su ocigledno neobavesteni,vec samo pisu gluposti nedeljama. Jako teska utakmica koja je morala da se pobedi po svaku cenu da bi se izborio opstanak. To se videlo od samog starta,mnogo nervoze u nasoj igri,medjutim covek odluke i preokreta u ovoj utakmici je bio Kacanski,koji verovatno igra sa najvise emocija od svih nasih igraca,momak koji uvek daje 150 % svojih mogucnosti. U ovakvoj utakmici je uvek moguce da dodje do varnica,jer je za nas klub ulog bio jako veliki. Kacanski nemoj da se obazires na druge,samo jako jer to si ti,i zato te mi svi volimo. Momci svaka cast na ostanku u ligi,pored svih problema pre svega sa povredama stisnuli ste zube kad je trebalo i izgurali ovo do kraja.Veliko hvala i nasoj publici koja je cele sezone pratila i bodrila nase momke. Nadam se da cemo sledece sezone u jos vecem broju opet uzivati gledajuci vas kako se borite i pobedjujete.

     
  8. Горан Панић, Бачка Топола

    Честитке симпатичној кошаркашкој дружини из Бачке Тополе на још једној победи и избореном опстанку у ко зна којој сезони по реду (молим некога из клуба да то објави у коментарима од које сезоне се КК „Топола“ такмичи у трећем рангу). Рачуница је једноставна: 2 (клубови који улазе у 1. РЛ) + 2 (смањење лиге за два клуба) + 1 (КК „Врбас“ који испада из 2. лиге) – 1 (КК „Свети Ђорђе“ који улази у 2. лигу) = 4. Дакле, коло пре краја првенства најмање 4 клуба су сигурно испод КК „Тополе“, што значи – гарантован опстанак. Понављам, то је право мало спортско чудо, при чему подсећам на случај КК „Спартака“ (из Суботице са 100.000 становника), који се пре неколико година угасио и да није било Благоја Ивића он се сада неби такмичио ни у 2. лиги (у коју је управо испао). Наш клуб има континуитет и то је јако важно истаћи. По мом скромном мишљењу, MVP ове сезоне у КК „Топола“ је Небојша Каћански, што, убеђен сам, потврђује статистика Горана Медара. И ја сматрам да Небојша не треба да се расправља са судијама, јер тако непотребно расипа енергију. На крају, радујем се што ћу гледати утакмице нашег клуба и у наредној сезони, уз поновљени апел руководству клуба да покушају да прикључе тиму младиће из Бачке Тополе, попут Миљанића, Врекића и др.

     
    • Nebojsa Kacanski

      Hvala vam na lepim recima. Komentar nekoga poput vas mi mnogo znaci, pogotovo ovakav! (neko poput vas) znaci neko ko istinski navija za nas i prati nas na bukvalno svakoj utakmici vec godinama unazad. Ja ne bih nikoga izdvajao, svako od igraca je dao svoj maximum i tako doprineo da uspemo da opstanemo u ovoj jako teskoj sezoni. Samo mi znamo sa kakvim smo se sve problemima susretali tokom sezone. Kada bi to sve znali zavidini, nerelani, neobjektivni, zlocudni ljudi poput coveka koji ne sme da ispise svoje ime kao svi normalni ljudi, klanjali bi se na ulici istim tim ljudima koje besramno prozivaju i vredjaju. Jos jednom, hvala vam na svim lepim recima i sto je mnogo vaznije, hvala vam sto ste nas iskreni navijac! Pozdrav.

       
  9. Kakav paradoks Radovicu da mu ti dajes podrsku,isti ti koji si zbog svog vandalskog ponasanja izbacivan sa utakmica. . . nasla krpa zakrpu,SRAMOTA. Ti si Radovicu u istoj toj ekipi sa Hinicem koja kupi kajmak iz kluba(citaj opstinskih para),i kojoj ova situacija apsolutno odgovara. Ako se vec obezbedio opstanak krajnje je vreme gospodo da se „struka“ i uprava povuku i prepuste klub sposobnijim i naprednijim ljudima. Publike kojoj se zahvaljujete je sve manje i manje,ako niste primetili,i tako ce i biti dok neko sposoban ( Nemanja Simovic) ne preuzme klub i ne dovede stvari u red.

     
    • E sada ste vec preterali. Dao bog da imali toliko kajmaka svaki dan da jedete, koliko je te ekipa sto pominje uzela. Umrli bi od gladi. Navukli ste gnev velikog broja ljudi. Ne bih vam bio u kozi.

       
    • J. Milosavljević

      Moram da primetim da samo Simovića forsiraš. Pa bih te pitala gde je Simović ( ne mogu nazvati gispodinom): igrao košarku, završio neku sportsku akademiju, bavio se bilo kojim sportom….. ili je to samo politička opcija? Tipa on je u vladajućoj stranci pa je samim tim bogom dan ili šta? Da bi radio neki posao moraš znati to, a ne baviti se politikom. I menjati stranke. I biti bez dana radnog staža. Dakle idi po svoj sendvič i skini se više ljudima sa grbače glupim komentarima, pre svega zluradim i idi tapši Simoviću gde god se pojavi. A sport i vođenje kluba prepusti ljudima koji to rade.

       
  10. Драган И. Стојановић

    Гледаоче……….читам и не верујем. Зар твоја странка нема паметнија посла него да задире у последње чисте ствари у овом несретном граду. Шта ти то знаш о момцима као што су Радовић и Каћански ? И један и други су радили и као тренери ( Радовић још увек) у млађим категоријама без динара надокнаде као волонтери, учили децу поштовању, поштењу и залагању. То довољно говори о њима као људима – онима који нису ограничени на партијско мишљење па могу својом главом да донесу закључак. Оканите се КК Тополе, довољно је што сте срушили терен код ОШ Николе Тесле показали сте нам какав је ваш однос према спорту у Тополи. Копајте и пуните ваше базене, једите сендвиче и путујте по митинзима подршке а кошарку препустите људима који су се њоме бавили још у време када сте ви и вама слични били у КПЈ-у,СПС-у,ДСС-у,СРС-у,ДС-у,ДЗВМ-у,ЛДП-у……..и у три лепе…преостале партије.

     
  11. Milosavljević,Stojanović,Gledalac @ Svi ste izuzetno talentovani da politiku ubacujete gde joj nije mesto, posebno Gledalac koji spominjanjem Simovića namerno navlači gnev na njega a ovi drugi se pecaju na tu priču. Pa on je ljudi odrastao u tom klubu, tadašnjem Edjšegu.Igrao sa Šilobadima,Bojovićima i ovim Medarom što piše danas izveštaje o utakmicama. Ja sam mladji 10-ak godina ali se dobro sećam te generacije. Bili su tu i Radaković , Stojanovic, Uzelac i svi su u klubu bili više od 10 godina. Srušili vam teren kod Tesle, pa jesu li vam zato napravili novi kod gimnazije? Jesu a stari je srušen jer ljudi konačno grade bazen. Ovu vlast ću prvi kritikovati kada to zasluže ali siguran sam da pored svih problema nemaju uopšte nameru da se mešaju u košarku i zato se ne palite na komentare pojedinaca koji su zluradi prema svim stranama.

     
    • Aj ne se.. Nemanja ! Igro bi ti da ti tata nije bio direktor Jovi Vitkoviću….al malo sutra. Zbog takvih je čovek i otišao iz ove zemlje.

      A sad si „komšija“ ? Baš originalno.

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *