KOŠARKAŠI DOŽIVELI PRVI PORAZ NA DOMAĆEM TERENU

Košarkaši Topole su u okviru 10. kola Prve srpske lige-sever doživeli prvi neuspeh na domaćem terenu u ovogodišnjem prvenstvu.

Bolja od njih bila je ekipa Star iz Novog Sada koja je sasvim zasluženo slavila rezultatom 89-75, najviše zahvaljujući izvanrednom igrom u prvih 20. minuta kada su ubacili domaćinu neverovatnih 57 koševa. Topolčani su samo u prvih 5. minuta susreta bili ravnopravan rival trećeplasiranom timu lige koji se predstavio bačkotopolskoj publici kao najkvalitetnija ekipa koja je do sada gostovala u prvom delu prvenstva. Najviše zahvaljujući najboljem igraču gostiju, Joci Antiću, Novosađani prave seriju od 15-0 i prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist 31-18.

U nastavku utakmice košarkaši Star-a su lako probijali odbranu domaćih i pronalazili put do koša tako da su do poluvremena postigli čak 57 koševa. Sa razlogom je bio izrazito ljut trener domaćih Benčik nakon 20. minuta igre pa je propisno iskritikovao svoje pulene u svlačionici. Kritike su urodile plodom i Topolčani su drugih 20. minuta odigrali mnogo bolje dobivši 2. poluvreme rezultatom 42-32, tako da ostaje žal za najlošije odigrano poluvreme domaćih košarkaša na svom terenu, što je gostujuća ekipa znala da iskoristi i zabeleži vrednu pobedu.

Meč viner utakmice bio je igrač gostiju Antić, inače prva zvezda tima koji ima i iskustvo igranja superligaških utakmica, jer je nastupao za subotički Spartak i niški Konstantin, a na ovom meču je ubacio 27 poena od čega 6 trojki. Podršku je imao u Nićinu koji je dodao 19 poena.

U domaćem timu najefikasniji su bili Radoš Vukolić sa 17 i Ognjen Prlja sa 16 poena. Nakon ovog kola košarkaši Topole se nalaze na 7. mestu prvenstvene tabele sa polovičnim učinkom od po 5 pobeda i poraza. Izabranike Mikloša Benčika sada očekuju dva izuzetno teška gostovanja. Prvo je na redu narednog vikenda u Novoj Pazovi  kod istoimenog domaćina, a potom sledi put u Nove Banovce.

Autor: Goran Medar

 

4 komentara

  1. Opet neobjektivno i neistinito pisanje. Zasto ne spomenete gospodine Medar nesportsko ponasanje domacih igraca,tehnicke greske,sutiranje lopte,ulazak trenera na teren. . . skandalozno ponasanje domacih igraca na ovoj utakmici !!! Naravno cim najbolji igrac domacih (broj 11) nema svoje vece,ekipa ne moze NIKOGA da pobedi. Gosti prosecna ekipa sa jednim igracem,domaci potpuno bez volje i zelje izasli na teren kao da im se ne igra. Mislim da je vreme za iskrenije i kvalitetnije izvestavanje.

     
  2. OVAJ MEDAR JE POCEO DA PRETERUJE,UVALIO SE POLITICKI NA POSAO KAO I PRECEDNIK KLUBA, I SADA OVDE ZAVARAVA NAROD KOJI NE GLEDA UTAKMICE. KACANSKI JE PRAVIO CIRKUS,SUTNUO LOPTU PREMA SUDIJI,PRLJA PRICA NON STOP,JEDINO SE ONAJ BRADONJA I TOPALOV BORE I CUTE 40 MIN. MUMALO PROSECAN,A ONAJ LEVAK VEZE NEMA. . . PISI BRE MEDAR ISTINU.

     
  3. Ko ste vi da komentarisete medara,covek je najduze u klubu I jedan od ljudi zbog kojeg klub nije u jos vecem kanalu. Covek sve radi bez novcane nadoknade,sto vi to nee radite za dzabe ako ste tako pametni!!??

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *