Košarkaše Topole više od poraza pogodilo nesportsko ponašanje

Košarkaši Topole na susretu petog kola Prve srpske lige-sever u neizvesnoj završnici pretrpeli su u Novom Bečeju poraz od domaćeg Jedinstva rezultatom 74:71. Topolčani su igrali bez Stojakovića i Mumala koji su mnogo nedostajali treneru Benčiku u rosteru.

Mnogo bure obeležilo je početak i kraj susreta. Sam početak utakmice obeležio je nesportski potez domaćeg igrača Grujevića. Posle samo 20 sekundi igre na podmukao i bezobrazan način bez lopte udario je kapitena Topole Topalova koji se našao na podu. Stvorila se gužva, a sve se završilo nesportskom ličnom domaćem igraču koji je iskazao svoj primitivizam i posle učinjenog, još vređao klupu Topolčana pogrdnim rečima i to na nacionalnoj osnovi što se danas sankcioniše najtežom kaznom.

Posle kraćeg prekida Topolčani su bolje otvorili utakmicu predvođeni raspoloženim Vukolićem i poveli sa 11:4. Usledio je time-out trenera domaćih koji je urodio plodom pa je 1. četvrtina završena nerešenim rezultatom 17:17.

Drugi period je bio izjednačen, košarkaši Topole su imali minimalnu prednost, ali finiš poluvremena pripao je Novobečejcima pre svega zahvaljujući njihovom najboljem igraču Lučiću pa je ekipa Jedinstva je na poluvremenu vodila rezultatom 38:30.

Drugo poluvreme je pratila ravnopravna igra oba rivala, ali je ponovo ekipa Jedinstva u poslednjih 60 sekundi trećeg perioda uspela da stvori dvocifrenu prednost (55:43). Kada je domaći tim na početku poslednjeg kvartala poveo sa 14 razlike i kada su jedan za drugim zbog pet ličnih iz igre morali Đuran, Topalov i Sekereš činilo se da će ekipa Jedinstva mirno privesti utakmicu kraju. U tim trenucima proradio je neki inat u igračima Topole.

Odbrana na visokom nivou dala je šansu Topolčanima u napadu da preko raspoloženog Kaćanskog uđe u neizvesnu završnicu. Topola je uspela da stigne do -1 (72:71), ali tačku na ovaj susret stavio je sa linije slobodnih bacanja igrač domaćih Suvajdžić. Mlađani Čeke je sa pola terena pokušao svom timu da donese produžetak, ali je njegov šut bio bezuspešan. Kraj susreta je bio propraćen ponovnim provokacijama domaćeg igrača Grujevića na centru igrališta, ali do sukoba nije došlo.

KK,,Topola“ je nakon susreta podnela prijavu protiv ovog igrača i kako smo saznali u razgovoru delegata susreta Dimitrijevića i komesara lige Milojkovića on će biti drastično kažnjen od strane Saveza. Sudijski par Gaković-Čolić iz Zrenjanina zaslužuje sve pohvale za besprekorno odrađen posao, iako je utakmica bila izrazito teška za suđenje.

U ekipi Jedinstva najbolji i najefikasniji Lučić sa 23 poena, a pratio ga je Suvajdžić sa 20 poena, dok je u redovima Topole Kaćanski ubacio 28, a Vukolić 19 poena.

U sledećem kolu košarkaši Topole na svom terenu dočekuju Akademik iz Srbobrana koji nije u prethodnih pet kola osetio slast pobede i nalazi se na začelju prvenstvene tabele. Ovaj susret na programu je u subotu 03.11.2018. u sali OŠ ,,Čaki Lajoš“ sa početkom u 17.30h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *