Košarka: Topola pružila dostojan otpor lideru prvenstva

Ekipa Akademika je opravdala ulogu favorita i čelnu poziciju na tabeli i u utakmici 6. kola Prve Srpske lige-sever savladala je na svom terenu Topolu sa 79:69.

KK TopolaBila je ovo jedna čvrsta, borbena, prava prvenstvena utakmica u kojoj su košarkaši Topole pružili dostojan otpor lideru prvenstva koji je i dalje bez poraza i predstavili se u lepom svetlu srbobranskim ljubiteljima košarke. Imao je trener Benčik kadrovskih problema pred ovaj susret. Pored Hinića i Kaćanskog koji još nisu odigrali ni minut od početka prvenstva, trener Benčik za ovu utakmicu nije mogao da računa ni na centarski par Branislav Damjanović, koji je zbog poslovnih obaveza napustio redove backotopolskih plavo-belih i Igora Topalova kojeg je pred utakmicu ščepao virus i nije mogao pomoći svojim drugovima. Uprava kluba je pronašla rešenje na centarskoj poziciji tako da će se po povratku iz inostranstva ekipi priključiti iskusni Ivan Lacković dugogodišnji prvotimac našeg kluba. Što se tiče same utakmice u Srbobranu pobednik je možda odlučen već u prvoj četvrtini. Bio je to i najslabiji period igre košarkaša Topole. Sredinom ovog perioda igre kod rezultata 6:5 domaći tim je napravio mini seriju od 8:0 i stekao na kraju se ispostavilo odlučujuću prednost. Posle 10 minuta igre rezultat je bio 23:13 za Akademik. U drugoj četvrtini mnogo bolja igra košarkaša Topole, naročito u odbrani gde su dozvolili domaćinu da im ubaci svega 14 poena. Do poluvremena Topola je smanjila dvocifreni zaostatak, pa je rezultat na poluvremenu glasio 37:31 za domaći tim.

U drugom poluvremenu košarkaši Akademika su održavali prednost koja se kretala između 5 i 12 poena prednosti u njihovu korist. Nudila se ekipa Akademika Topolčanima u nekoliko navrata, ali kad god je trebalo uhvatiti potpuni rezultatski priključak bili su neprecizni u napadu, i brzopleto su rešavali te napade. Poslednju šansu za iznenađenje u Srbobranu protiv domaćih košarkaši Topole su propustili na 3. minuta pre kraja kada su bili na 5 poena zaostatka. U tim trenucima odgovornost u ekipi Akademika na sebe preuzeo je najiskusniji Živanović i postigao poslednjih 12 poena za svoj tim, od čega su bile dve trojke. U ekipi Topole na ovoj utakmici istakli su se Adis Turbić sa 26 poena, koji je bio i najefikasniji igrač susreta, Prlja je ubacio 12, a Radović 11. poena. U ekipi Akademika već pomenuti Živanović je ubacio 21 poen, Marić 16, a Samardžić 15 poena.

U narednom 7. kolu Prve Srpske lige-sever košarkaši Topole na svom terenu u petak 11.11.2016. dočekuju ekipu Nove Pazove koja kao i Topolčani posle 6 odigranih kola ima skor od 3 pobede i 3 poraza. Igrači i uprava kluba pozivaju navijače i sve ljubitelje košarke da dodju u što većem broju, kao što je to bilo na prošloj utakmici kod kuće protiv Dunava 2014 iz Apatina i pruže im bezrezervnu pomoć sa tribina kako bi se upisala nova pobeda i ostalo u gornjem delu prvenstvene tabele. Početak susreta zakazan je za 17h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *